BAŞKAN KADİR KARA, ‘ BU TARİHİ BİR ANLAŞMADIR, OSMANİYE BELEDİYESİ HİZMET STANDARTLARINI EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARIYOR.”

OSMANİYE BELEDİYESİ, TÜRKİYE’DE BM HABİTAT İLE ANLAŞMA YAPAN GAZİANTEP VE BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNDEN SONRA ÜÇÜNCÜ BELEDİYE OLDU. 

  

İmzalanan anlaşma ile Osmaniye’nin Büyükşehir Belediyesi olma yolunda ekonomik, insani, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir kültürel kalkınma sürecini hızlandıracak projelerin hayata geçeceği kaydedildi.

BM-HABITAT MENA Bölge Direktörü Dr. Erfan Ali, imza töreni öncesinde Başkan Kadir Kara başkanlığında başlayan Kasım ayı meclis toplantısında meclis üyelerine ayrıntılı bilgilendirme yaptı.

Meclis toplantısında, tüm meclis üyelerinin oy birliği ile Belediye Başkanı Kadir Kara’ya verdiği yetkiyle başkanlık makamında imza töreni düzenlendi.

Bu çerçeve anlaşmasının Türkiye’de Gaziantep ve Balıkesir’den sonra üçüncü şehir olarak Osmaniye Belediyesi tarafından imzalandığı kaydedildi.

İmzalanan protokol, Osmaniye'de sürdürülebilir kentleşmenin tesisinde ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve Yeni Kentsel Gündem’in uygulanmasında iş birliği çalışmalarının yanı sıra Yeni Kentsel Gündem’in uygulanmasında sosyal, fiziksel, çevresel ve ekonomik boyutlarına yönelik ortak faaliyetler yürütülmesini içeriyor.

BM-Habitat, Birleşmiş Milletler’de insan yerleşimleri faaliyetlerinin eşgüdümünü sağlamayı, sürdürülebilir insan yerleşimleri ve iskân programları konularında bilgi değişimi sunmayı ve kentlerde karşılaşılan sorunların çözümü yolunda ülkelere teknik yardım ve finansman desteği sağlamayı amaçlıyor.

Osmaniye ve kent geleceği için tarihi bir an yaşıyoruz diyen Belediye Başkanı Kadir Kara; “Şehrimizde ve Belediyemizde misafir ettiğimiz BM-HABITAT MENA Bölge Direktörü Sayın Dr. Erfan Ali ile şehrimiz için çok önemli bir anlaşma imzalıyoruz. Bu protokol yerel kalkınma için çok önemli. Yeni bir dünya kuruluyor ve hep birlikte buna hazırlanmamız lazım. BM-Habitat'ın kuruluş felsefesi olan ekonomik, insani, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir kültürel kalkınma Osmaniye’ye teknik açıdan çok ciddi katkı sağlayacaktır. Şehrimiz bu anlaşma ile hizmet standartlarını en üst seviyeye taşımış olacak. Ben burada bizlere destek veren Belediye Meclis üyelerimizin tamamına teşekkürlerimi ifade ediyorum ” dedi.

Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı’na uygun, alt yapısını oluşturmuş ve tecrübeli bir Osmaniye Belediyesi ile karşılaşmak mutluluk verici diyen BM-HABITAT MENA Bölge Direktörü Dr. Erfan Ali ise; “Osmaniye Belediyesi, çalışmalarına çoktan başlamış, bu yolda belirli bir mesafe kat etmiş Türkiye’de ve dünya genelinde ender belediyelerden bir tanesi. Hedefimiz, nasıl daha iyi olabiliriz noktasında uzmanlığımızı paylaşmaktır. Türkiye’de belediyelerin iyi örneklerini diğer şehirlerle paylaşmak istiyoruz. Birlikte eylem planımızı hazırlayarak, birlikte çalışacağız. “ ifadelerini kullandı.

İmza töreninde Osmaniye Belediye Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerin grup başkanvekilleri hazır bulundu.

Editör: Haber Merkezi