ÖSYM personel alımı ne zaman, başvuru nasıl yapılır? ÖSYM'de personel olmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından ÖSYM'ye personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. Bu duyurunun ardından gözler başvurulara çevrildi. ÖSYM toplamda 14 kişilik boş kadro ile sözleşmeli kamu personeli alımı yapacak. İşte ÖSYM personel alımı başvuru şartları...

ÖSYM PERSONEL ALIMI BAŞVURU DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ 

2021 ÖSYM PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2021 ÖSYM personel alımı başvurusu ÖSYM'nin aday işlemleri sayfasından ais.osym.gov.tr adresinden yapılacaktır.

ÖSYM personel alımı

ÖSYM PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

ÖSYM Kamu personeli alımı başvuruları ilanın yayım tarihi olan 9 Aralık 2021 tarihi ile başvurular başlamış olup en geç 23 Aralık 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece istenen belgeler ile birlikte ÖSYM Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA 06800 adresinde bulunan Personel ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Bunun dışında yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

ÖSYM PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

UNVAN: KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ

ARANAN NİTELİKLER

1-Herhangi bir ön lisans programından mezun olmak,

2-2020 KPSS P93 puan türünden 60 ve üzeri puana sahip olmak.

GENEL ŞARTLAR

1-Başvuracak adaylarda yukarıda belirtilen özel şartlar ile 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıyor olmak,

2-Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak,

3-Adayların 170 cm'den kısa olmaması ve boy uzunluğunun cm cinsinden son 2 rakamı ile kilosu arasında farkın 15'ten fazla 13'ten az olmaması,

4-Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, (Asıl listeye giren adayların atama için bu belgeyi ibraz edecekleri zaman belgenin geçerlilik süresinin dolmamış olması gerekir.)

5-Nöbet usulü çalışmaya engel bir durumunun bulunmaması,

6-Askerlikle ilişkisi bulunmamak,

7-Görevini yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engeli bulunmamak,

8-10/06/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10. maddesinde yer alan şartları taşımak.

UNVAN: BÜRO PERSONELİ

GENEL ŞARTLAR

1-2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3 puan türünden 70 ve üzeri puana sahip olmak.

Müracaat şartlarını taşıyan adaylar başvuru süresi içerisinde 2020-KPSS (B) grubu puanı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralamaya tabi tutulacaktır.

2-Yurt içinde en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin yukarıdaki tabloda belirtilen bölümlerinden birini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak.

3-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

4-Devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek, daimî vücut ya da akıl hastalığı ile vücut sakatlığı ya da özrü bulunmamak.

UNVAN: SINAV HİZMETLERİ UZMANI

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI

1-2020-KPSS Lisans sınavı sonucunda, KPSSP3 (B) grubu puanı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre asgari 70 puana sahip olmak. Müracaat şartlarını taşıyan adaylar başvuru süresi içerisinde 2020- KPSSP3 (B) grubu puanı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralamaya tabi tutulacaktır. En yüksek puan alan adaydan başlanarak, ilan edilen kadro sayısının 10 katı kadar aday sözlü sınava davet edilecektir. (Sonuncu aday ile aynı puana sahip olan adaylar da giriş sınavına alınacaktır.)

2-Yurt içinde en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin yukarıdaki tabloda belirtilen bölümlerinden birini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak.

3- Yukarıdaki tabloda belirtilen yabancı dil bilgisi puanına sahip olmak. Son başvuru tarihi itibarıyla, yabancı dil sınav sonuç belgeleri, belge üzerinde geçerlilik süresi belirtilmemiş ise 5 yıl süreyle geçerlidir. Eşdeğer bir sınav sonucu ile başvuru yapacak adayların, sınav geçerlik süresini aşmaması gerekmektedir.

4- Yabancı dil belgelerinin denkliği hususunda Başkanlığımızın 06/04/2021 tarihli Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Yönergesi ve Eşdeğerlik Tablosu esas alınacaktır.

5-657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

6-Devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek, daimî vücut ya da akıl hastalığı ile vücut sakatlığı ya da özrü bulunmamak.

Editör: Haber Merkezi