2020 YKS sınavına artık sayılı günler kala öğrencilerin heyecanla beklediği sınav giriş belgeleri ve sınay yerleri erişime açıldı. Adaylar ÖSYM tarafından verilen internet adresi üzerinden sınav giriş belgeleri alabilecek ve sınava hangi okulda hangi bina ve sınıfta gireceğini öğrenebilecek…

ÖSYM YKS SINAV GİRİŞ BELGELERİ YAYIMLANDI

2020-2021 eğitim öğretim döneminde 2 yıllık veya 4 yıllık bir fakülteye yerleşerek eğitim almak isteyen 2 buçuk milyonun üzerindeki aday, sınavda ter dökecek.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisi ve salon numaralarını da gösteren Sınava Giriş Belgesi'ni ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden sağlayabilecek.

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR? 

Sınav giriş belgesini almak isteyen aday ilk olarak "https://ais.osym.gov.tr" adresine giriş yapmalı.

Siteye giriş yapılmasının ardından T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sınav giriş belgesini görülebilir ve yazıcından çıktısı alınabilir.

YKS SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM'den yayımlanan duyuru; "27 Haziran 2020 tarihinde uygulanacak olan 2020-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 28 Haziran 2020 tarihinde uygulanacak olan 2020-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2020-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır."

2020 ÜNİVERSİTE KONTENJANLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

2020-YKS sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına yapılacak yerleştirmede bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutulacaktır. Bu kontenjan ve koşullar "2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu"nda yer alacaktır. Adaylar kılavuza, 2020 Temmuz ayı içinde ÖSYM'ninhttp://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz basımı, dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

.

 

Editör: Haber Merkezi