Chery, tamamen yenilenen TIGGO7 ve TIGGO8 modellerini, TOSFED İstanbul Park’ta düzenlediği özel test sürüşü etkinliğiyle Türkiye’de ilk kez tanıttı. Chery Türkiye Kurucu Kıdemli Başkan Yardımcısı Ahu Turan, markanın dünya genelinde 18 milyon kullanıcıya ulaştığını belirterek, “Türkiye’de kısa sürede 130 bine yakın müşteriye ulaştık; bunun 100 bini TIGGO ailesini tercih etti” dedi.
Turan, TIGGO7 ve TIGGO8’in geliştirilme aşamasında Türk tüketicilerden gelen geri bildirimlerin dikkate alındığını ve her iki modelin de güvenlik, teknoloji ve konfor odaklı tasarlandığını vurguladı.

Chery’den güçlü Türkiye operasyonu
Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Emre Özocak ise Türkiye genelinde 56 bayiye ulaştıklarını ve markanın yüzde 93’lük coğrafi kapsama sahip olduğunu açıkladı. Özocak, “Kullanıcılarımız Chery teknolojisini yakından deneyimlemek istiyor. 400 bin kişi showroomlarımızı ziyaret etti. Yeni TIGGO ailesi, Türkiye’nin aile yapısı ve kullanım alışkanlıklarına uygun şekilde konumlandırıldı” diye konuştu.
Her iki modelde de 1.6 TGDI motor ve 7DCT otomatik şanzıman bulunuyor.