Yavuz Müftüoğlu / TÜRKGÜN

Otomotiv yedek parça sektöründe dünya çapında bilinen 130'dan fazla üreticinin distribütörlüğünü yapan ve kendi özel markasıyla beraber 70 den fazla ülkeye yedek parça ihracatı gerçekleştiren Motor AŞİN, pandeminin otomotiv satış sonrası pazarında oluşturduğu etkilerle ilgili dikkat çekici bilgiler paylaştı.

Salgının, alışılagelmiş tüm krizlerden farklı olarak bütün sektörleri iş yapma modellerinde köklü değişikliklere zorladığı, otomotiv sektörü özelinde ise üretici firmalardaki uzun süreli kapanmalardan kaynaklanan boşluklar ve ham madde sıkıntılarının global çapta ürün tedariki ve maliyetleri olumsuz yönde etkilediği belirtilirken, Türkiye'nin avantajlı bir konuma geçtiğinin altı çizildi.

TÜRKİYE, CAZİP BİR PAZAR

Motor AŞİN Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Saim Aşçı, dünyadaki olumsuz tabloya karşın "Türkiye hem üretimiyle hem de lojistik stoklama-transfer imkanlarıyla, tedarik zincirinde tecrübeli ve tedbirli olduğu için kriz koşullarını iyi yönetti.

Ayrıca jeopolitik konumumuzun getirdiği ulaşım avantajları sayesinde pandemi sürecinde, diğer ülkeler açısından cazip bir pazar haline geldik." dedi. 2021 yılı ile birlikte üretim ve ham madde sıkıntıları sebebiyle satın almaların doğru yönetilmesinin büyük önem arz edeceğini vurgulayan Aşçı, "Bu yüzden lojistik açıdan gelişmiş ve üreticilerle bağları güçlü şirketler bir adım öne çıkacak" ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi