YAVUZ MÜFTÜOĞLU / TÜRKGÜN

Bir çok mecradan ÖTV indirimi olacak, ÖTV indirimi geliyor diye bir enformasyon ulaştığını söyleyen Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, bunun doğru bir enformasyon olmadığını söyledi. Şahsuvaroğlu, "Satışların hareketli olduğu dönemde biz zaten ÖTV indiriminin gelmeyeceğini tüketicilerimize söylüyorduk. Bu dedikoduları çıkaranların amaçlarını bilemiyorum ama altını çizmek istiyorum ki “ÖTV indirimi” beklemiyoruz" ifadesini kullandı.

 

 

Kamu bankalarının yerli üretimi desteklemek adına düzenlendikleri 0,49'luk faiz oranları kampanyasının uzatıldığını belirten Şahsuvaroğlu, "Otomotiv sektörü geçmiş aylarda pandemi nedeniyle durmaya yakın noktaya geldi. Satışlar nihayet mayıs ayıyla birlikte harekete geçti ve şu anda haziran ayında otomotiv satışları geçen seneki haziranın üstünde kapanacak gibi bir performans gösteriyor. Bulunurlukla ilgili sıkıntı ise hepimizin sıkıntısı, sonuçta bizler de tüketiciyiz" şeklinde konuştu.

 

 

ÇEVRECİ ARAÇLAR ÖN PLANDA

 

Murat Şahsuvaroğlu, Türkiye’de satılan araçlar içerisinde, yerli üretilen araçlar dahil olmak üzere çevreci otomobillerin de satıldığını söyledi. Türkiye’de üretilen hibrit otomobillerin olduğunu belirten Şahsuvaroğlu, "Şu anda birçok marka hibrit otomobillerini ve elektrikli otomobillerini ülkemizde satıyorlar.

 

Bu ürünlere de yavaş yavaş talep oluşmaya başladı. Bizce bu ürünlere geçmişten daha fazla ilgi var. Ancak tam elektrikli araçlarda pandemi dolayısıyla bir miktar yavaşlama olduğunu ve beklenen satışların bir süre ötelendiğini düşünüyoruz. Son dönemlerde dünyada petrol fiyatlarında ciddi bir düşüş olması da bu beklentiyi ötelemede bir araç oldu. Ama daha yaygın olarak yakın bir gelecekte hibrit teknolojileri, elektrikli teknolojileri önümüzdeki yıllarda showroomlarımızda tüketiciyle buluşturacağız" dedi. 

 
Editör: Haber Merkezi