Araç alma planı yapanlar son dönemlerde dolaşan ÖTV indirimi söylentileri üzerine gözlerini yapılacak olan resmi açıklamalara çevirdi. Pek çok kişi 2020 yılında sıfır araçlara ÖTV indirimi var mı? araştırması yaparken, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Murat Şahsuvaroğlu böyle bir indirimin söz konusu olmadığını ve bu dedikoduları çıkaranların amaçlarını bilemediklerinin altını çizdi…

ÖTV İNDİRİMİ OLACAK MI?

Otomotiv piyasasındaki hareketlilik, bankaların kredi faizlerini düşürmesi ile 2. el otomobil ve yerli üretim alacaklara sunduğu yeni finansman fırsatları ile en üst seviyeye ulaştı. Pazardaki bu hareketlilik ise özellikle sosyal medyada ÖTV indirimi geleceğine dair söylentilerin artmasına neden oldu.

Fakat, OYDER Başkanı Murat Şahsuvaroğlu konuya dair yaptığı açıklamada, iddiaların asılsız olduğunun altını çizdi..

"ÖTV İNDİRİMİ BEKLEMİYORUZ"

Son dönemde birçok mecradan kendilerine ÖTV indirimi olacak ÖTV indirimi geliyor diye bir enformasyon ulaştığını ifade eden Şahsuvaroğlu, bunun doğru bir enformasyon olmadığını, özellikle şu anda satışların hareketli olduğu dönemde Yetkili Satıcıların zaten ÖTV indiriminin gelmeyeceğini tüketicilere günlerdir söylediklerini belirtti. Bu dedikoduları çıkaranların amaçlarını bilemediklerini söyleyen Şahsuvaroğlu, ÖTV indirimini beklemediklerinin altını özellikle çizdi.  

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti otomotiv tarihinde ikinci eli destekleyen böyle bir faiz kampanyası görmediklerini söyledi.  Yapanların eline, emeğine sağlık diyen Şahsuvaroğlu, bunların sektörü ve kendilerini motive ederek işleri hızlıca toparlayacaklarını ümit ettiklerini ifade etti.

Kamu bankaları, sosyal hayatın canlanması ve normalleşme sürecine geçiş için "taşıt kredisi", "konut kredisi", "tatil destek" ve "sosyal hayatı destek" olmak üzere 4 yeni kredi paketini hayata geçireceklerini açıkladı.

Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır kilometre binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık yüzde 0,49-0,69 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulacak.

İkinci el binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere yüzde 0,82 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sağlanacak.

Azami 6 ay ödemesiz toplam azami 60 ay vadeli 2. el binek otomobil ve ticari taşıt kredilerinde azami limit 150 bin TL olacak. Kredi tutarı kasko değeri üzerinden öz kaynak/yabancı kaynak üzerinden hesaplanacak olup 7 yaşa kadar olan taşıtlar kredilendirilecek

Editör: Haber Merkezi