Habertürk ekranlarında yayınlanan Burası Haftasonu programını Oylum Talu yerine Oya Çebi'nin sunduğu görüldü. Değişikliği gören vatandaşlar, Oya Çebi hayatı ve biyografisini merak ediyor. Peki, Oya Çebi kimdir? Oya Çebi kaç yaşında, aslen nereli? 

Sabahı, Gece ve Gün Başlıyor programlarının yanı sıra ana haber bülteninin sunumunda görev aldı. Bir dönem TV 8 int kanalında da Sektörün Enleri programını sundu.

Üniversite yıllarında voleybol, tiyatro ve resim gibi aktivitelerin yanı sıra ses yarışmasına katılarak derece elde etti.

OYA ÇEBİ KİMDİR? OYA ÇEBİ KAÇ YAŞINDA, ASLEN NERELİ? 

1985 doğumlu sunucu Oya Çebi Lise eğitimini, Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamlamıştır. Ardından, Kıbrıs, Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Üniversite döneminde uzun süre voleybol oynamıştır. Tiyatro çalışmalarında yer almış, resim ve ses yarışmalarında dereceler elde etmiştir.

Aslen Trabzon’lu olan Oya Çebi Lise sona kadar yaşantısını Trabzon’da sürdürmüştür.

Eğitim hayatının ardından bir öğretmenlik mesleğini sürdürmüştür. Ayrıca Müjdat Gezen Sanat Merkezi’de spikerlik, sunuculuk ve habercilik eğitimleri almıştır. Cem Sertesen, Sonat Bahar, Gülgün Feyman, Haluk Şahin, Yılmaz Özdil, Uğur Dündar, Mine Özbek, Yasemin Şehiraltı ve Turgut Erat gibi isimlerden dersler almıştır.

Ayrıca Anadolu Üniversitesi Medya İletişim bölümünde eğitim alan Çebi günümüzde Habertürk ekranlarında sunucu olarak kariyerini sürdürmekte, aynı zamanda özel bir kurumda Türkçe öğretmenliği yapmaktadır.

Oya Çebi'nin boyu 1.69 m'dir.

Oya Çebi'nin sosyal medya hesabı şöyledir:

https://www.instagram.com/oyacebi/?hl=tr

Editör: Haber Merkezi