Galatasaray da, Ryan Donk da kaldığı yerden başladı maça. Attığı golle Fenerbahçe maçını çeviren Hollandalı, yine Ömer Bayram’ın ortasında kafayı vurdu, daha 3’üncü dakikada takımını öne geçirdi. Konuk Gençlerbirliği de hareketli başlamıştı maça… İlk pozisyonu yakalarken, iyi bir mücadeleye hazır olduğunun işaretini verdi.

Geçen haftadan havalı Galatasaray, 8’inci galibiyetini almak için bir zorunlu değişiklik dışında aynı kadroyla maça başladı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kırmızı kart cezalısı Younes Belhanda yerine, oynadığı 5 maçın kazandıranlarından Emre Akbaba’yı değil, Radamel Falcao’yu doğru pozisyonlarda ikileyen Taylan Antalyalı’yı sahaya sürdü.

Erken gelen gol sonrasında konuk takım hemen karşılık vermek isteyince, Galatasaray bir hafta önceki taktiğine döndü. Orta alan ile kendi ceza alanı arasındaki boşluğa yaslandı. Önde Henry Onyekuru’nun savunma arkasındaki koşularını değerlendirme düşüncesi ile oynadı. Onyekuru’nun kaçışlarındaki tehlike Gençlerbirliği’ni temkinli oynamaya itince, Galatasaray daha fazla önde oynama şansını elde etti. Daha çok adamla rakip alana giren Sarı Kırmızılılar, hızlı paslaşarak ceza alanı çevresinde etkisini arttırdı. Son hareketlerde yeterince dikkatli olmasalar da, ürettikleri pozisyonlar hem futbolcuları hem de tribünleri mutlu etti. Mutluluk Radamel Falcao’nun, Mariano’nun pasını ağlara göndermesiyle katlandı.

İki farklı geriye düşen Gençlerbirliği, daha öne çıkarak oynamaya başlayınca ilk yarının sonu karşılıklı tempolu oyunla geldi. Puan umudunu ilerleyen dakikalara taşımak için erken gol isteyen Gençlerbirliği, ikinci yarıya baskılı başladı. Flavio Ramos’un, serbest vuruşta son derece sert bir şutla köşeye gönderdiği topu jeneriklik bir atlayışla kornere çelen Fernando Muslera baskının sonunu getirdi. Ve Galatasaray tümüyle oyunun hakimi oldu. Bir sağ kanattan, bir sol kanattan kaleye paralel ortalar, orta alandan derinlemesine atılan paslar her seferinde Gençlerbirliği kalesinde tehlikeye dönüştü. Daha önceki pozisyonlarda kendine verilen pasları gole dönüştüremeyen Radamel Falcao, Sofiane Feghouli’nin kendine hazırladığı pozisyonda hızlı davranıp işi bitirdi.

Erken golün rahatlığı ile zor olması gereken bir maçı kolaya çeviren Galatasaray, hem iyi futbol hem de iyi futbol oynama iştahını sonuca dönüştürerek üst üste 8’inci maçını da kazanmayı başardı.