Klasiktir, hedefe ulaşmanın ya da bir başka deyişle şampiyonluğu garantilemenin bir rehavet ortamı yaratması... Bu durumlarda “topçu”yu motive etmekte zordur. Üstelik rakip ligin iyi futbol oynayan takımlarından Hatayspor olunca, oyun başlar başlamaz şampiyon sahada hayli bunaldı. Son vuruşlarda her maçında olduğu gibi, Trabzonspor’un kale direkleri ve Uğurcan ev sahibinin skoru değiştirmesine engel oldular.

Futbolu bilmeyen hakemlerin genelde hatalı değerlendirdikleri pozisyonlardan bir tanesi de dün akşam Trabzonspor’un kazandığı penaltı pozisyonunda yaşandı. 10. dakikada Hatayspor’lu Boudjemaa topa vurmak için hamle yaptığı sırada Trabzonsporlu Ahmetcan araya ayağını koyunca doğal olarak ayağına darbe almış gibi bir fotoğraf ortaya çıktı. Aslında burada Boudjemaa’nın kuraldışı bir hareketi yoktu. Başlangıçta pozisyonu devam ettiren Volkan Bayarslan VAR ikazı sonrasında çok da gönlü razı olmadan penaltı kararı verdi. Bakasetas’ın kullandığı penaltıyı Münir kurtarınca hak yerini bulmuş oldu.

Başlangıç 11’ini maraton yorgunu oyuncularını dinlendirmeyi tercih eden Abdullah Hoca, baktı işler iyi gitmiyor. İkinci yarıya üç değişiklik hamlesi ile başladı. Klasik Trabzonspor sahneye çıkınca da Fırtına 3 dakika içinde skoru lehine çeviriverdi. Sonrasında her iki takımında karşılıklı atakları skoru değiştiremeyince, misafir takım şampiyona yakışan sonucu elde etmiş oldu.