Ozan Kabak futbolseverlerin gündemine takıldı. Galatasaray alt yapısından çıkıp ana kadroda da şans bulmuş olan oyuncu Ozan Kabak çok kısa sürede Avrupa kulüplerinin dikkatini çekmeyi başardı. Ozan Kabak Stuttgart ve ardından Schalke 04'e transfer oldu. Bugün ise Milli Futbolcumuz Ozan Kabak Norwich City takımına transfer oldu ve adını duyurdu. Peki Ozan Kabak kimdir, nereli hangi takımlarda oynadı? İşte hakkında detaylar... 

OZAN KABAK HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

- Galatasaray (2018 - 2019)

- Stuttgart (2019)

- Schalke 04 (2019 -2021)

-Norwich City(1 yıllık kiralık)

ozan kabak

2021'DE HANGİ TAKIMDA OYNUYOR VE MAAŞI NE KADAR?

Ozan Kabak Almanya Bundesliga ekiplerinden Schalke 04'ün formasını giymektedir. 2021 yılı itibari ile Schalke 04'te oynamaktadır. Ozan Kabak'ın yıllık aldığı maaş 1.8 Milyon Euro’dur.

OZAN KABAK KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Ozan Kabak 2000 yılında Ankara'da doğmuştur fakat aslen Mardinli'dir. Ankara'nın Çankaya ilçesinde dünyaya gelen Ozan Kabak futbol hayatına ilk kez henüz 11 yaşında iken Galatasaray altyapısı ile başlamıştır.

Galatasaray altyapısı ile toplam 7 sene top koşturmuştur. Ozan Kabak Galatasaray'ın stoper eksikliği nedeni ile altyapıdan denenmiş ve bu şansı iyi değerlendirmiş. Henüz tecrübesiz olmasına rağmen, genç yaşında şampiyonlar ligine maçına dahi çıkmış, burada başarılı performanslar sergilemiştir. Ozan Kabak, Galatasaray ile yarım sezon çıktığı maçlar ile Bundesliga ekiplerinden Stuttgart'ın dikkatini çekmiştir.

Stuttgart yetkilileri geçen yarım sezonun ardından Galatasaray'a 10 milyon euro bonservis bedeli teklif etmiştir. Galatasaray tarafından kabul edilen bu teklif ile birlikte Ozan Kabak'ın Almanya serüveni başlamıştır. Ozan Kabak Stuttgart forması ile 15 maça çıkmış ve 3 gol de kaydetmiştir. 2019 yılında Stuttgart'a transfer olduktan sonra kısa süre içerisinde Schalke 04'ün teklifin kabul etmiştir. Ozan Kabak 2019 yılında iki Alman kulübü ile anlaşmıştır. Ozan Kabak Schalke 04 ile 28 maça çıkmıştır. Şuan kariyerine hala Schalke 04'te devam ettirmektedir.

Bundesliga'nın en genç futbolcularından biri olarak forma giyen Ozan Kabak, şuanda takımının vazgeçilmez stoper oyuncularından birisi olmuştur. Bundan dolayı Ozan Kabak ayrıca milli takıma da davet edilmiş ve milli takımda da genç yaşına rağmen forma şansı bulmaktadır. Stoper mevkinin en potansiyelli oyuncuları arasında gösterilmektedir. Kariyeri boyunca şuana kadar 57 profesyonel karşılaşmada görev almıştır.

OZAN KABAK'IN MİLLİ TAKIM KARİYERİ 

Milli takım forması ile 2015 yılında şans bulmuştur. Ozan Kabak 2015 yılında Türkiye U15 takımında forma giymiştir. Daha sonra sırası ile U16, U17 ve U18 takımlarında forma şansı bulmuştur. 2019 yılında ilk kez a milli takımında forma şansı bulmuş ve Türkiye a milli takımında eleme maçlarında ve uluslar liginde forma şansı elde etmiştir. A milli takımda şuana kadar 7 maçta boy göstermiştir. İlk maçını ise Türkiye Andorra'ya karşı bulmuştur. Bu maçta ilk 11 olarak başlamıştır. 

OZAN KABAK, YENİDEN PREMİER LİG'E DÖNDÜ

Schalke, Ozan Kabak'ı satın alma opsiyonuyla Norwich City'ye 1 yıllığına kiraladı. Kulüp sitesine konuşan Kabak, ""Norwich City'nin bir parçası olduğum için çok mutluyum. Geçen yıl Premier League'de oynadım ve bundan çok zevk aldım. Yeniden Premier League'de oynamak istedim ve bu yüzden Norwich City'e geldim." ifadelerini kullandı.

Geçen sezonun ikinci yarısını Liverpool'da geçiren Ozan Kabak, 9 maçta Kırmızılar'ın formasını giydi. 

Editör: Haber Merkezi