Yeşilçam: Bir Sinema Hayvanı Blu TV'nin en iddialı dizileri arasına daha başlamadan girdi. Oyuncu kadrosunda birbirinden tanınmış isimler barındırıyor Yeşilçam dizisi. Bunlardan biri de Özgür Çevik oldu. Özgür Çevik kimdir, kaç yaşında, nereli? gibi sorular akıllara geldi. Yabancı Damat dizisi ile de bir çok kişi tarafından tanınan Özgür Çevik dizide "İzzet Orkan" karakterini canlandıracak. Peki İzzet Orkan kimdir?

ÖZGÜR ÇEVİK KİMDİR?

27 Mayıs 1981'de Ankara’da dünyaya geldi. Aslen Ankaralı’dır. Babası asker olan Çevik 5 yaşına kadar İstanbul’da yaşamış, İlkokulu Amasya’da, ortaokulu Lüleburgaz’da, liseyi ise Bingöl ve İzmit’te okumuştur. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nden mezundur.

Özgür Çevik Kimdir?

Özgür Çevik Nereli?

Çocukluk yılları İstanbul’da geçen Özgür Çevik Ankara doğumludur. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nden mezundur.

Özgür Çevik Kaç Yaşında?

Özgür Çevik; 27 Mayıs 1981 tarihinde dünyaya gelmiştir. İkizler burcu olan Çevik’in; güncel tarih itibariyle 40 yaşında olduğunu söyleyebiliriz.

Özgür Çevik’in hayatının dönüm noktasından biri olan olay, Akademi Türkiye adlı yarışmaya katılması oldu. 2004 yılında katıldığı yarışmanın ardından, Kanal D'de yayınlanan Yabancı Damat adlı dizide, Nehir Erdoğan ile beraber başrollerini paylaştı. Yabancı Damat, hem Türk hem de Yunan televizyonlarının en çok izlenen yapımlarından birisi oldu. Özgür Çevik dizide Niko karakteri ile geniş bir hayran kitlesine sahip olmuştur. Çevik daha sonra Avrupa Yakası, Kavak Yelleri, Gece Sesleri, Balkan Düğünü gibi birçok yapımda rol almıştır.

Lise yıllarında gitar çalan ve müziğe ilgisi hiç azalmayan Özgür Çevik, 2008 yılında Rock tarzında Düş-ün-ce adlı bir de albüm çıkartmıştır. Özgür Çevik, başrollerinde Hande Doğandemir, Seçkin Özdemir, Funda Eryiğit ve Alican Yücesoy’un yer aldığı, iki kadın polisin zorlu ve etkileyici hikayesinin anlatıldığı Can Kırıkları adlı dizide Savcı Kerem rolünü canlandırıyor. Özgür Çevik, 1.82 metre boyunda, 75 kilo ve İkizler burcudur.

YEŞİLÇAM İZZET ORKAN KİMDİR?

Adını siyaset ile duyuran ve bunun yanı sıra karanlık işlerin içinde olan İzzet, Amerika’dan yakın zaman da gelen genç bir bürokrat olarak bilinir. Hayatını çeşitli dallara adayan İzzet siyasetin içinde sinemayı koyarak iç içe götürmeye çalışıyor ve bunun başarısı sayesinde milli film yaptırmak için çeşitli işlerle uğraşır.

ÖZGÜR ÇEVİK HANGİZ DİZİ VE TİYATROLARDA OYNADI?

2018 – Can Kırıkları (Kerem) (TV Dizisi)

2015 – Kırgın Çiçekler (Toprak) (TV Dizisi)

2015 – Kaygı (Mehmet) (Sinema Filmi)

2014 – İtirazım Var (Doktor) (Sinema Filmi)

2014 – Saklı Kalan (Onur) (TV Dizisi)

2014 – 2015 – Kiraz Mevsimi (Derin) (TV Dizisi)

2012 – Şubat (TV Dizisi)

2012 – Evlerden Biri (İskender) (TV Dizisi)

2011 – Mazi Kalbimde Yaradır (Fert) (TV Dizisi)

2012 – Leyla ile Mecnun (Tolga) (TV Dizisi)

2010 – Sensiz Yaşayamam (Serdar) (TV Dizisi)

2009 – Balkan Düğünü (Ömer) (TV Dizisi)

2008 – Val (Levent) (Sinema Filmi)

2008 – Avrupa Yakası (Manav Özgür)(Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)

2008 – Gece Sesleri (Seyhan Akalın) (TV Dizisi)

2007 – Kavak Yelleri (Özgür) (TV Dizisi)

2006 – Küçük Kıyamet (Konuk Oyuncu/Kahvede Gülen Adam) (Snema Flm)

2004 – Yabancı Damat (Nİko Angelopolos) (TV Dizisi)

2008 – Düş-ün-ce

Yeşilçam dizisi

YEŞİLÇAM'IN KONUSU NEDİR?

1960'lar Türkiye'sinin gölgesinde, altın çağını yaşamaya başlayan Yeşilçam'da bir yapımcının ayakta kalma hikâyesini anlatan Yeşilçam: Bir Sinema Hayvanı'nda Çağatay Ulusoy, her şeyini kaybetmiş ancak Yeşilçam'da küllerinden yeniden doğmaya çalışan sinema aşığı yapımcı Semih Ateş'e hayat veriyor. Aynı zamanda dizide Çağatay Ulusoy'a Afra Saraçoğlu ve Selin Şekerci eşlik ediyor. Afra Saraçoğlu, Yeşilçam'ın kapısını gerçek bir sanatçı olmak için çalan genç ve güzel Tülin Saygı'yı, Selin Şekerci ise Yeşilçam'ın gözde yıldızlarından Mine Cansu'yu canlandırıyor.

Yeşilçam dizisi oyuncuları

YEŞİLÇAM OYUNCU KADROSU

Oyuncu kadrosunda yukarıdaki üç isme Güngör Bayrak, Nilüfer Açıkalın, Altan Erkekli, Yetkin Dikinciler, Özgür Çevik, Ayta Sözeri ve Bora Akkaş eşlik ediyor.

YEŞİLÇAM BLUTV'DE YAYINLANDI MI?

Yeşilçam dizisi ilk bölümü ile bugün (22 Nisan 2021) izleyicisi ile buluşacak.

Editör: Haber Merkezi