Pakistan Uluslararası Havayolları’na ait Airbus 320 serisi yolcu uçağı inmesine 1 dakika kala, ülkenin en büyük şehri olan 20 milyon nüfuslu Karaçi'de yerleşim bölgesinin üzerine düştü.

Reuters'ta yer verilen bilgilere göre, düşen yolcu uçağında 99 yolcu ve 8 mürettebat bulunuyordu.

Pakistan ordusu da bölgeye kurtarma ekiplerini gönderdiklerini ve çalışmalara başlayacaklarını duyurdu.

AP'de yer verilen bilgiye göre; Karaçi belediye başkanı Wasim Akhtar, kazada yolculardan kurtulan olmadığını açıkladı.

TÜRKİYE'NİN İSLAMABAD BÜYÜKELÇİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Mustafa Yurdakul, düşen uçakla ilgili açıklamalarda bulundu. Yurdakul'un açıklamaları şöyle:

'Dost Pakistan halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Pakistan iç hat seferinden bahsediyoruz. Yaklaşık 1,5 saat önce iniş yaptığı sırada, bir yerleşim yerinin üzerinde düşüyor. Uçakta basına yansıyan bilgilere göre 91 yolcu ve 8 mürettabat var.

Bunlardan ne kadarının kurtulduğu ve ne kadarının vefat ettiği konusunda teyitli bilgi yok. Ancak bazı kurtuluş haberleri de var. Yine sosyal medyada dolaşan bir yolcu listesi var. Orada şöyle bir gözattık.

Vatandaşımız olduğunu düşünebileceğimiz birisi var mı diye, o liste üzerinden konuşursak yok gibi görünüyor. Ama bu bizim için yeterli bir bilgi değil. Türk vatandaşlığını kazanmış üçüncü ülke vatandaşları da olabilir. Biz şu anda sahada yetkillerle temas halindeyiz. Ve bu uçuşta Türk olup olmadığı konusunda teyitli bilgiyi almaya çalışıyoruz.'

ÇAVUŞOĞLU'NDAN PAKİSTAN'A BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan'daki uçak kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Çavuşoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "kardeş Pakistan’da Karaçi Havalimanı yakınlarına bir uçağın düştüğünü büyük üzüntüyle öğrendiğini" belirtti.

Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, Pakistan vatandaşlarına başsağlığı dileyen Çavuşoğlu, "Dost ve kardeş Pakistan’ın acısı bizim acımızdır." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi