Koronavirüs salgının sosyal ve ekonomik hayatı olumsuz etkilemesinden dolayı bu dönemde ihtiyaç sahibi vatandaşlara Pandemi sosyal destek parası ödenmeye başladı. Faz 1 ve faz 2 geçtiğimiz aylarda tamamlanırken, 3. Faz ödemeleri için düğmeye basılmıştı. 1. ve 2. faz sosyal destek ödemelerinden faydalanan vatandaşların işleme alınmayacağı 1000 TL’lik 3. Faz pandemi sosyal destek parasına dair araştırmalar devam ediyor…

3. FAZ YARDIM PARASI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında hane başına 1000'er lira pandemi sosyal destek başvuruları devam ediyor.

e-devlet üzerinden yapılan başvurular devam ederken, başvuru işlemini tamamlayan vatandaşlar, 3. faz yardım parası ne zaman ödeneceğini sorgulamaya başladı. İnternet üzerinden T.C. kimlik numarası ile e-devlet sayfası aracılığıyla yapılabilen işlemler birkaç kolay adım ile tamamlanıyor.

Konuya dair bir açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,  ödemelere peyderpey başlandığını ve yaklaşık 620 bin hanenin 1000 TL’lik 3. Faz yardım parasını aldığını ifade etmişti.

PANDEMİ SOSYAL DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Pandemi sosyal destek başvurusu yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği konular arasında başvurunun nasıl yapılacağı geliyor ancak bu konu gerekli adımlar takip edildiği takdirde oldukça kolay bir şekilde halledilebiliyor.

Sosyal yardım desteği başvurusunda bulunacak kişi, T.C. kimlik numarası ve kişisel e-devlet şifresi ile e-devlet sayfasına giriş yaptıktan sonra, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından bavuru işlemini tamamlayabiliyor.

Ancak oluşabilecek yoğunluğun önüne geçmek amacıyla vatandaşlar TC Kimlik Numarası'nın son hanesine göre haftanın farklı günlerinde 1000 TL sosyal yardım başvurusunu yapabilecek.

SONUÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR? 

E-Devlet üzerinden 1000 TL sosyal yardım parası sorgulamak için aşağıdaki bağlantı üzerinden e-Devlet hesabınıza giriş yapın. Daha sonra arama butonu üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" bölümüne gelin. Daha sonra sorgulamak için butona tıklayın.

Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı da başvuru ekranı ile aynı sayfada yer almaktadır. Dolayısıyla başvurunuzu tamamladıktan sonra detayları başvuru sayfasından görebilirsiniz.

SOSYAL YARDIM BAŞVURU VE SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU ŞARTLARI NELER? 

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

Pandemi sosyal destek yardımından faydalanamayacaklar…

 

Editör: Haber Merkezi