24 Haziran 2018 seçimleri sonrasıydı.

Alınan seçim yenilgisi sonrası Kılıçdaroğlu’nu olağanüstü kongreye davet eden CHP’liler parti genel merkezi önünde pankart açtı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun hezimetlerle dolu seçim karnesinin sergilendiği pankartın önüne partililer bir de koltuk koydu.  

Kılıçdaroğlu, partisinin önündeki bu protestoya hiç tepki vermedi.

Mesela pankartın önüne konulan koltuğa oturup, bacak bacak üstüne atıp poz verebilirdi, vermedi.

***

Kılıçdaroğlu geçen ay 17 Ağustos depreminin yıl dönümü nedeniyle Yalova’daydı.

Meydanda konuşma yaptığı sırada bakış açısında olan bir binadan “Bay Kemal Yalova Belediyesi’nden çalınan 23 milyon lira nerede?” pankartı açıldı. 

Önce görmemezlikten geldi, sonra olayı geçiştiren iki-üç cümle kurdu.

Pankart için “ucuz provokasyon” diyebilirdi, demedi.

Yaşanan bu olayın ardından planlanan tüm esnaf gezilerini iptal edip derhal Yalova’dan uzaklaştı.

***

Geçtiğimiz günlerde de bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek için Elazığ’daydı.

Gakkoşlar onu kendisinin ve parti yetkilerinin yaptığı açıklamaların yer aldığı pankartlarla karşıladı.

Pankartlarda yazan “Kılıçdaroğlu buna cevap verebilir mi?” başlığı altında, Kılıçdaroğlu’nun “Selahattin Demirtaş’ın göğsüne şeref madalyası takacağım” ve “YPG’yi terör örgütü olarak görmüyoruz. Vatanını savunan oluşum olarak görüyoruz” sözleri ile…

Parti meclisi üyesi Nevaf Bilek’in “Diyarbakır, Kürdistan’ın bir parçasıdır”, genel başkan yardımcısı Ünal Çeviköz’ün “Türkiye, maalesef Azerbaycan’a yardım ediyor”, milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun “İktidara gelirsek İHA ve SİHA üretimi duracak”, milletvekili Gürsel Tekin’in “2023 seçimlerini kazanırsak HDP’ye bakanlık verilebilir” sözleri hatırlatıldı.

Terörist Demirtaş hakkında kurduğu cümlelerin olduğu pankartın önünde gururla poz verdi, bu pozu sosyal medya hesabından paylaşarak Elazığlıların tepkisini “ucuz provokasyon” olarak nitelendirdi, “Batsın bu diliniz!” diye lanet okudu.

***

Pankartlar üç farklı Kılıçdaroğlu olduğunu ortaya koydu.

Seçim hezimetini içeren pankarta susan, kendi yönetimi altında bulunan belediyedeki vurgunu anlatan pankartı geçiştiren Kılıçdaroğlu söz konusu HDP-PKK-Demirtaş içerikli pankart olunca ateş püskürdü.

Aşk insanın aklını başından alırmış, belli ki terör sevdası bugünkü CHP’nin aklını başından almış ve çok uzaklara götürmüş…

Yoksa insan kendi sözlerinin olduğu pankartın önünde fotoğraf çekinip “ucuz provokasyon” der, “batsın bu diliniz” diye lanet okur mu?