Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Dikkat ediyor musunuz?

Sürekli 6’lı masanın parayla anket şirketleri, televizyonlar ve gazeteler üzerinden algı yarattığı konuşuluyor. Bunu konuşanların Cumhur İttifakı tarafı değil, bizzat kendi mahalleleri olması da iddiaları daha önemli kılıyor.

2018 seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan, daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi tezgâhlarıyla CHP’den ayrılıp Memleket isminde parti kurmak durumunda kalan Muharrem İnce geçtiğimiz hafta "Halk TV, Tele 1, KRT, CHP’den ve İyi Parti’den her ay düzenli maaş alıyor. Miktarlarını bile söylerim" açıklamasında bulundu. Tele 1 televizyonu Genel Yönetmeni  Merdan Yanardağ önce inkâr etse de sonradan "CHP ile zaman zaman yaptığımız anlaşmalar var. Onların mitingini canlı olarak yayınlıyoruz ve bunun karşılığında bir bedel alıyoruz." itirafında bulunmuştur.

Bu televizyon kanallarının CHP merkezli, 6+HDP emrinde olduğunu bilmeyen yoktur. Elbette taraf oldukları, bağlı bulundukları yere hizmet edeceklerdir. Ama bu medya organlarında gözü dönmüş gibi kendilerinden olmayanlara kara propaganda saldırısı yapılmaktadır. Sadece Cumhur İttifakı’na değil, kendilerini desteklemeyen hangi parti, hangi kurum, hangi kişi varsa yalan, iftira, itibarsızlaştırma sistemini harekete geçiriyorlar. Bu hâlleri de 6+HDP’nin maaşlı elemanı olduklarını çok net gösteriyor.

Muharrem İnce’nin iddia ve tespitlerinden çok önce CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek de geçtiğimiz yıl Son 3 yılda sorumsuzca harcanan 650 milyonun önemli bir kısmının kimlere, hangi yayın organlarına, anket-araştırma şirketlerine verildiğini soramamak siyasi ahlaksızlığın ve vicdansızlığın tam da kendisidir.” açıklamasında bulunmuştu.

CHP ve siyasi kuyrukları parayı bastırıyor, medya ve anket şirketleri üzerinden aslanı kedi, kediyi aslan göstermeye çalışıyor. CHP’nin kendi mahallesinden ortaya çıkan bu iddialar bunu gösteriyor.

Parayı bastırmasalar, CHP’nin Cumhurbaşkanlığına adı geçenler anketlerde seçimleri nasıl kazansın?

Parayı bastırmasalar, Niğde’de yüz kişinin karşıladığı Meral Akşener’i “Yüz binler karşıladı” yayınlarını nasıl yapsınlar ve onun oyunu %22’ye dayandırsınlar?

Biliyorsunuz CHP ve Meral Akşener’in en büyük destekçisi Önkibar bile "Bu siyasi anket firmalarından İYİ Parti'yi her hafta kademe kademe yükseltip ana muhalefete taşınması istenmiş. Ve de karşılığında büyük ödemeler, paralar vaat edilmiş." açıklamasında bulunmuştu.

Bizim bir şey yazmamıza, konuşmamıza gerek yok. Gördüğünüz gibi hep geçmişte ve şimdi o mahalleden olan siyasiler, yazarlar CHP ve ortaklarının parayla bir algı yarattığına dair iddialarda bulunuyorlar.

6+HDP parayla algı çalışmaları yaparken, en çok örnek aldıklarının da Nazi Almanyası’nda Halkı Aydınlatma ve Propaganda Bakanlığı yapan Dr. Paul Joseph Goebbels’in şu yöntemi ve zihniyeti olduğu çok açıktır:

“Amacımız doğruları söylemek değil, insanları etkilemek.”
“Bir şeyi ne kadar uzun süre tekrarlarsanız insanlar ona o kadar fazla inanırlar. “
“Eğer muhatabınız olan kitlenin psikolojik durumunu biliyorsanız ve yeterli sayıda tekrar ederseniz insanları karenin aslında bir daire olduğuna ikna edebilirsiniz.”
“Çok BÜYÜK ve BASİT bir yalan atın. Sonra bunu sürekli TEKRAR edin. Bir süre sonra toplum bunu GERÇEK sanır!”
CHP’nin başını çektiği partiler bunun dışında bir ahlaklı propaganda yapıyor mu? Muhalefette iken “Bul karayı, al parayı” siyaseti yapanlar, yarın bu ülkeyi yönetseler kim bilir neler yaparlar?

CHP ve İP, medya ve anketçi maaşlarınızı yatırmayı unutmayın. Yoksa birden havanız iner.

Editör: Haber Merkezi