Parlamenterler Derneği, “İçişleri Bakanlığımızın, terör faaliyetlerine açıkça destekledikleri gerekçesiyle haklarında çeşitli ‘Kovuşturma ve soruşturma’ yürütülen; Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanlarını görevden alarak, yerlerine Valileri kayyum olarak atamasını son derece isabetli buluyor, cesaret ve kararlılığından dolayı siyasi iradeyi, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’yu tebrik ve takdir ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

CHP’NİN SÖZCÜLERİNE TEPKİ…

Parlamenterler Derneği Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, görevden almalara tepki gösterenlere de çağrıda bulunularak “Başta ana muhalefet partisi CHP’nin sözcü ve temsilcileri ile diğer gaflet ve ihanet çizgisi arasında gidip gelen malum çevrelerin aklını başına almasını istiyoruz. Herkesi ve her kesimi, eli kanlı terör örgütü ve onun maşalarını desteklemek yerine Türkiye Cumhuriyeti’nin, hukukun ve demokrasinin yanında saf tutmaya davet ediyoruz.” denildi.

“ESAD, HİTLER, MUSSOLİNİ DE SEÇİLDİLER”

“İlk işi, terörist leşleri için saygı duruşunda bulunmak olan bir belediye başkanını, sırf seçilmiş diye kutsayacak değiliz” şeklinde devam eden açıklamada; Esad, Hitler ve Mussolini gibi faşist liderlerin de seçimle işbaşına geldiği hatırlatılarak “Tek başına; seçilmek, hiç kimseye hukuk dışına çıkma ve suç işleme hakkı tanımaz. Buna tevessül edenlerin yakasına yüce Türk yargısı derhal yapışır.” ifadesine yer verildi.

“BİN LADİN DESTEKÇİSİ BİRİ BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLEBİLİR Mİ?”

Açıklama şöyle devam etti:
“Parlamenterler Derneği, seçmenin iradesine sonuna kadar saygılıdır. Ancak seçmen iradesi Devletin ve Milletin bölünmez bütünlüğüne karşı kullanılamaz. Örneğin, Amerika’da veya herhangi bir batı ülkesinde Usame bin Ladin ‘Terörist değil savaşçıdır’ denilebilir mi? Ladin destekçisi biri Amerika’da belediye başkanı seçilebilir mi? İspanya, ayrılıkçı BASK unsurlarına dünyayı dar etti, kimsenin gıkı çıkmadı. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Devletine kimse teklif ve telkinde bulunamaz.”

“BUNLARI YAPANLAR SAVUNULAMAZ”

Parlamenterler Derneği’nin açıklamasında “Halkın iradesi neticesinde o koltuklara oturanların vazifesi, halka hizmet etmektir. Bunun yerine Belediyeleri; terör örgütlerine eleman toplama ve istihdam merkezi yapmak, terör örgütünün finans ve lojistik üssü gibi faaliyet göstermek belediyenin görevleri arasında yoktur. Bu hain faaliyetleri yürütenler; ahlaken, hukuken, vicdanen hiçbir şekilde savunulamaz.” görüşü dile getirildi.

“HAK ETTİKLERİ CEZAYA ÇARPTIRILMALILAR”

‘Çözüm sürecinden, hendeklerden ders alınmıştır. Tarih, bu manada bir daha tekerrür etmeyecektir” denilen Parlamenterler Derneği’nin açıklaması şu ifadelerle tamamlandı:
“Varlığımızı borçlu olduğumuz aziz milletimiz, gazilerimiz, şehitlerimiz; Devletimizin İçişleri Bakanlığımız vasıtasıyla yaptığı bu tasarrufu sevinçle karşılamıştır. Unvanları ve konumları ne olursa olsun hıyanet şebekesinin taşeronluğunu yapan, yapmakta ısrar eden unsurlara karşı benzer tasarrufların ivedilikle yapılmasını da ümitle beklemektedir. İlgililer hakkında devam eden kovuşturma ve soruşturmanın süratle sonuçlandırılarak hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını diliyoruz.”

 

 

Editör: Haber Merkezi