Bağımsız 179 devlet parlamento temsilcilerinden oluşan, Parlamentolararası Birlik Başkanı ve Meksika Milletvekili Gabriela Cuevas Barron, Asistanı Jose Iguacu Sanchez,  TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Müdürü Mümtaz Güner ile birlikte  Buldan’a geldi.  İlk olarak Tripolis Antik Kenti’ni ziyaret eden Birlik Başkanı Barron, Buldan Evlerini, Sokak Sağlıklaştırma Projesi uygulanan tarihi sokaklarını gezdi.  

Barron,Buldan Kaymakamlığı El Sanatları Merkezi (BELKÜM) olarak hizmet veren 27 Darbesinin ardından Bursa’nın İmralı Adası’nda idam edilen 9. Türkiye Başbakanı Adnan Menderes’in eşinin ailesine ait Evliyazadeler Konağı’nda Kaymakam Murat Sarı ve Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile bir araya geldi.

Daha sonra Buldan’ın Sokak Sağlıklaştırması ve restorasyonu tamamlanan sokaklarını gezen Barron, Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i BELKÜM binasındaki makamında ziyaret etti. Burada belediye şeref defterini de imzalayan Barron, “Buldan, çok renkli ve güzel bir şehir. İnsanları da içten ve samimi karşılamanız ve davetiniz için teşekkür ederim” sözleriyle duygularını dile getirdi.

KARDEŞ ŞEHİR TEKLİFİ

Belediye Başkanı Şevik, Barron ve ekibine Buldan dokuması ürünlerden hediye etti,  pandemi sürecinde derlediği “Dünyayı Sarsan Salgınlar” adlı kitabını imzaladı.   Başkan Şevik, cam atölyesini ziyaret eden Barron’a cam horoz ve bileklik hediye etti.  Meksika’nın bir kenti ile Buldan’ın kardeş şehir olması için süreci başlatacağını belirten Birlik Başkanı Barron, Süleymanlı Yayla Gölü’nü gezisinin ardından ilçemizden ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi