2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Abdullah Gül’ü aday yapabilmek için CHP ve yancıları bünyesinde çok kulisler döndü ama sonuca varamamışlardı. Şimdi yine Abdullah Gül ve onun ekolünden gelenlerin isimleri cumhurbaşkanı adaylığı için piyasaya sürülmeye başlandı. Abdullah Gül ismi hep revaçta ama Mehmet Şimşek ismi de ortaya çıktı.

          Abdullah Gül’ün sözcüsü konumundaki Fehmi Koru, katıldığı TV5’deki programda Zillet İttifakı’nın “Abdullah Gül niteliğinde bir ismi aday göstermesi gerektiğini” ifade etmiş ve devamında da “Ben kendisine bu konuda herhangi bir soru yöneltmiş ve ondan bir cevap almış değilim. Ama böyle bir mutabakat kimin üzerinde oluşursa o kişinin bundan kaçacağını zannetmiyorum. Türkiye öyle bir noktada ki bugün siyasete en soğuk bakan insanlar bile, kendilerine böyle bir davet gelirse ve üzerlerinde geniş bir mutabakat oluşursa reddetmeleri zor bir durum. Abdullah Gül olursa, o da görevden kaçmayacaktır” yorumunda bulunmuş…

          Belli ki Abdullah Gül kendini yine atmosfere ısındırmaya çalışıyor. Fehmi Koru’nun Abdullah Gül’den habersiz böyle bir yorumda bulunması mümkün olmayacağına göre aynı güçler Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylığını CHP ve yancılarına yine dayatmaktadır.

          Biliyorsunuz 2018 seçimlerindeki dayatmayı Meral Akşener “Bizden CHP, İP, HDP, SP gibi partilerin yanyana gelip Abdullah Gül’ü cumhurbaşkanı adayı yapmamız istendi” şeklinde itiraf etmişti. CHP, HDP, SP bu teklifi kabul etmişti ama Meral Akşener hem sonuç alamayız diye, hem de kendi adaylığı ortada olduğu için kabul etmemişti. Ama Meral Akşener itirafını yarım bırakmış, Abdullah Gül’ü CHP ve yancılarına kimin dayattığını söylememişti.

          O günlerde Meral Akşener’i “oyunu bozan” diye kahraman ilan etmişlerdi. Oysa Abdullah Gül Zillet İttifakı içinde en çok Meral Akşener’e yakındır. Oyunu bozduğundan değil, oyunun başarıya ulaşmayacağından ya da dayatmayı yapanlar açısından deşifre olacağını düşünerek bu işe girmemişti.

          Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığı meselesini CHP’li Hatay Büyükşehir Başkanı Lütfü Savaş aslında “Ulusal ve uluslararası karar vericilerin işaret edeceği kişi aday yapılacak” itirafıyla ortaya koymuştu. Abdullah Gül bu güçlerin dayatmasıdır. Tekrar Abdullah Gül’e yoğunlaşacakları artık Fehmi Koru’nun açıklamalarıyla netleşmiştir.

          Meral Akşener’in kuzeni olan İP Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır Fehmi Koru’ya “T.C Devletinin Cumhurbaşkanını milletimiz belirleyecek kendini yorma Fehmi Koru…” tepkisini göstermiş… Oysa Ümit Dikbayır kendi partisinin kuruluşundaki Abdullah Gül’ün etkisini, katkısını ve konumunu hiçe sayıyor.

          Fehmi Koru’ya atarlanan Ümit Dikbayır Meral Akşener’in “Bizim partimizi kurarken Sayın Gül ile görüştüm, fikir aldım, tavsiye aldım. Sayın Gül’den ona yakın olan bazı isimleri istedim. Mümkünse partimizin kuruluşunda bulunmalarını istedim. Kendisine karşı kötü hiç fikrim yok” sözünü hatırlayıp saygısızlık etmemesi gerekmiyor mu?

          Meral Akşener bu sözünden önce yine “Sayın Gül benim arkadaşım. Kendisiyle ilgili olumsuz bir düşüncenin sahibi değilim” cümlelerini kullanmıştı.

          Abdullah Gül aileden biridir. O yüzden yarın uluslararası dayatmacılar farklı yollarla yine Abdullah Gül isminde ısrar ederse Meral Akşener’in yapacağı başka bir durum olmaz. Dayatmacılar “Parti kurarken Abdullah Gül’den akıl, adam istiyorsun da söz konusu cumhurbaşkanlığı adaylığı olunca mı karşı çıkıyorsun” dediğinde cevabınız ne olacaktır?

          Uluslararası güçler kimi işaret ederse Kemal Kılıçdaroğlu ona uyacaktır. Çünkü bunların başka alternatifi ve çıkış yolu yoktur.

          HDP’nin bile Abdullah Gül ismine evet demesi bunun zaten uluslararası bir oluşum tarafından organize edildiğinin işaretidir. O yüzden Ümit Dikbayır “Cumhurbaşkanını milletimiz belirleyecek” masallarını başkasına anlatsın.

          HD(P)KK’sız hiçbir siyasi projelerinin başarıya ulaşmayacağını bilenler elbette HD(P)KK’nın onayını da alarak hareket edecektir.

          Zillet İttifakı bünyesinde cumhurbaşkanı adayı muamması devam etse de belirleyici güçler kimi işaret ederse onu aday göstereceklerdir. Bağımsız ve bağlantısız olmayan CHP zaten misyonu gereği uyum içinde “dayatılan aday” için çalışacaktır.

Abdullah Gül ismi yine ısıtılıyor bakalım bu sefer aday yapmayı başaracaklar mı?

          Fehmi Koru işaret fişeğini yaktı bakalım… Parti kurarken Abdullah Gül’den akıl ve aday isteyen Meral Akşener ve avanesi bu sefer ne yapacak?