Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Kazanan takım bozulmaz” düşüncesiyle giden Gary Medel’in yerine iyileşen Dorukhan Toköz değişikliği ile maça başladı. Hafta içinde sakatlıkla ilgili sorun yaşayan Caner Erkin görevinin başında, Adem Ljajic, Oğuzhan Özyakup yönetimde, kanatlar yine Tyler Boyd ve Jeremian Lens’e emanetti.

Vedat Muriç sayesinde transferde en çok adı geçen takımı Çaykur Rizespor, sezonun ilk iki maçını da kazanarak futboluyla da konuşulmaya hazır olduğunu işaret etti. Onlar da kazanan takımı koruyarak, ayağını kırılan Mostapha El Kabir’in yerine Oğulcan Çağlayan zorunlu değişikliği ile maça başladı. Beşiktaş, taraftarın da desteği ile baskılı başladı. Rakibin üzerine gitme, tehlike hattının içine sızma girişimleri, kalesini tam futbolun kitabında yazdığı gibi korumaya alan konuk savunmasında eridi. Siyah Beyazlı futbolcular, rakibin savunmasında gedik açmak için uzun-kısa, derin-çapraz her türlü pası denedi.

Yetenekli ayaklarıyla bir iki şut da attı. Ancak, bu girişimler ya aceleci ya da gerektiği kadar isabetli olamadığı için skora dönüşmedi, deneme düzeyinde kaldı. Bu arada konuk takımın arada bir uzun paslarla ‘biz de golü düşünüyoruz aslında’ temalı girişimleri Beşiktaş savunmasını terletmedi bile… Rakibi sahasından çıkartmayan, kendi savunmasında paslaşarak boşluk arayan Siyah-Beyazlılar’ın elinde, bir tek duran toplar seçeneği kaldı. Ve konuk takım, Beşiktaş’ın dikkatinin dağıldığı, rakibini sindirdiğini düşündüğü anda yakaladığı pozisyonda, üç pasla gittiği rakip kaleye attığı ilk şutla öne geçti.

İkinci yarıya Beşiktaş iki değişiklik ve baskıyla başladı. Abdullah Avcı asıl yeri sağ bek olan Douglas’ın enerjisinden yararlanmak için orta alana, topla birlikte hızlı olan Georges NKoudou’yu da Tyler Boyd’un yerine alarak oyuna hareket getirdi. Kendi savunmasının önünde uyutan paslaşma yerine rakip ceza alanı çevresinde yapılan hızlı paslaşma, Caner Erkin’in asisti, destek kuvvet Domagoj Vida’nın kafa vuruşuyla sonuç verdi.

Rakip ceza alanı çevresinde yaptığı paslaşma ile etkisini sürdüren Beşiktaş, ilk yarının aksine hem daha aktif hem de daha tehlikeli bir görüntü sergiledi. Yeni transfer NKoudou’nun soldan, Gökhan Gönül ve Douglas’ın sağdan, Adem Ljajic’in ortadan girişimleri tribünlere heyecan getirdi. Beşiktaş’ın pas trafiği hızlanınca ilk yarıya oranla daha çok sıkıntıya giren Çaykur Rizespor, kalesini savunmakta zorlandı. Oyunun sonlarında daha da artan Beşiktaş baskısı, maçın tek kaleye dönüştürdü.

Ve Beşiktaş’ın maçtaki dersi… Eğer, ilk yarıda olduğu gibi kendi sahanda istatistiklere yüzde sağlayan anlamsız şekilde paslaşırsan bir şey değilsin, ikinci yarıda olduğu gibi rakip alanda, çabuk ve tamamlayıcı şekilde yaparsan çok şeysin…