Galatasaray son olarak Crystal Palace forması giyen Patrick van Aanholt'u transfer ettiğini resmen duyurdu. Galatasaray Patrick van Aanholt ile 3 yıllık anlaşma imzaladı. Galatasaray yeni transferleri Patrick van Aanholt kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? Patrick van Aanholt kimdir, nereli? sorularına cevap arıyor.

GALATASARAY PATRİCK VAN AANHOLT'U AÇIKLADI

Galatasaray'dan yapılan açıklamada "Hollanda Milli Takım oyuncusu 29.08.1990 doğum tarihli Patrick Van Aanholt ile transferi konusunda, 2021-2022 sezonundan başlamak üzere 3 yıllık anlaşma yapılmıştır" denildi.

Patrick van Aanholt

GALATASARAY'IN YENİ TRANSFERİ PATRİCK VAN AANHOLT İSTANBUL'DA!

Galatasaray’ın prensip anlaşmasına vardığı Hollandalı sol bek Patrick van Aanholt, ailesiyle birlikte İstanbul’da geldi.

Galatasaray’da transfer çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda 30 yaşındaki Hollandalı savunmacı van Aanholt, ailesiyle birlikte İstanbul’a geldi.

Saat 12.50’de Hollanda’nın başkenti Amsterdam’dan kalkan uçak, 16.15 sıralarında İstanbul’a iniş yaptı. Hollandalı oyuncu, pasaport işlemlerinin ardından alandan ayrıldı.

TAKIMI PATRİCK VAN AANHOLT'A VEDA ETTİ

İngiltere Premier Lig ekibi Crystal Palace, Galatasaray ile anlaşan Patrick van Aanholt'a veda etti.Hollandalı sol bek için hem sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan hem de resmi sitesinden açıklama yayınlayan İngiliz kulübü, "4 buçuk sezonda yaşattıkların için teşekkürler" ifadelerine yer verdi.

 

PATRİCK VAN AANHOLT KİMDİR, NERELİ, HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

29 Ağustos 1990 yılında Hollanda'nın güneyinde buluna s-Hertogenbosch'ta dünyaya gelen Patrick van Aanholt, Den Bosch ve PSV altyapılarında forma giydikten sonra 2007 yılında futbolcu fabrikası Chelsea'ye 300 bin euro bonservis bedeliyle transfer oldu.

 Büyük umutlarla imza attığı Chelsea'de A takım kadrosunda forma şansı bulamayan Curaçao asıllı sol bek oyuncusu, sırasıyla Coventry City, Newcastle United, Leicester City, Wigan Athletic ve Vitesse Arnhem'a kiralandı.

Maviler, 2007 yılında transfer ettiği van Aanholt'u 2014 yılında 1.9 milyon euro bonservis bedeliyle Sunderland'e gönderdi. Kiralık gittiği her takımda değişilmez isim olan başarılı oyuncu, Sunderland formasıyla yeniden doğdu.

Geçirdiği 2.5 sezonda 95 maça çıkan Hollandalı, 2016/2017 sezonunun devre arasında 10.5 milyon euro karşılığında Crystal Palace'ın yolunu tuttu.

2017 yılında Crystal Palace'a transfer olan Patrick van Aanholt, İngiliz ekibiyle 132 resmi maça çıktı ve 14 gol, 4 asistle skora katkı yaptı.

30 yaşındaki sol bek bu sezon Crystal Palace formasıyla 18 maçta sahaya çıkarken bir kez asist yapma başarısı gösterdi. Tecrübeli oyuncu FA Cup'ta da bir kez görev yaptı. Deneyimli sol bek Premier Lig kariyerinde 209 maçta 21 gol attı, 15 asist yapma başarısı gösterdi.

Güncel piyasa değeri 7 milyon euro olan 1.76 boyundaki sol bek, Hollanda A Milli Takım formasını da 19 kez terletti.

Editör: Haber Merkezi