Payitaht Abdulhamid 89. yeni bölüm fragmanı büyük merakla bekleniyordu. Sezon finalinde ihtilal çıkmış, Abdülhamid ve yakın çevresi büyük tehlike altına girmişti. Yeni sezonda ise, Abdülhamid gücünü ve yenilmezliğini dünyaya ilan ediyor. Cuma akşamı saat 20.00’da TRT1 ekranlarında izleyicisiyle hasret giderecek Payitaht Abdulhamid, yeni olaylara gebe görünüyor. İşte 89. yeni bölüm fragmanı ve diğer ayrıntılar…

“Ulu Hakan” unvanı ile taçlandırılan Sultan Abdülhamid Han’ın hayatının son 13 yılını anlatan Payitaht Abdülhamid, oyuncu kadrosu ve başarılı dönem canlandırması ile izleyicilerden tam not alıyor. ES Film’in yapımcılığını üstlendiği dizinin 4. sezonunda yönetmenlik koltuğunu iki isim paylaşıyor. Doğan Ümit Karaca ve Volkan Kapkın’ın yönetmenliğini yapacağı Payitaht Abdülhamid’in oyuncu kadrosuna 6 yeni isim katılıyor.İşte o isimler...

Devrim Yakut ( Cemile Sultan)

Sultan Abdülaziz suikastinde parmağı olduğu bilinen eşi Mahmud Celaleddin Paşa’yı ağabeyi Abdulhamid’in görevinden azletmesine, idam hükmünden sürgüne göndermesine rağmen boşamayan Cemile Sultan, yıllarca kocasının ve kaybettiği 3 oğlunun acısını yaşamış kuralcı, otoriter, hoşgörüsüz ve haremde herkese kök söktürecek bir Sultan olarak saraya geliyor.

Sermet Yeşil (Zalman David Levontin)

Sermet Yeşil, Payitaht’ın yeni sezon hikâyesine Global Sermaye tarafından dünya savaşının planlayıcı aklı olarak yetiştirilmiş ve dünyadaki savaş taktiklerini iyi bilen ‘Savaş Mimarı’ Zalman Levontin olarak gelecek.

Ceyhun Mengiroğlu (Mehmet Celaleddin)

Ceyhun Mengiroğlu, Payitaht dizisine Şehzade Abdülkadir’le aynı yaşlarda olan Cemile Sultan’ın oğlu Mehmet Celaleddin karakteri olarak geliyor. Avrupa’da çok iyi bir eğitim almış, son derece başarılı, devletine ve dayısı Abdülhamid’e bağlılığı ile dikkatleri çeken bir genç olarak Şurayı Devlet Azası vazifesinin başına geçen Mehmet Celaleddin, Şehzade Abdülkadir’le çatışmalar yaşayacak.
 

Gülsüm İlhan Ali (Gülcemal)

Kimsesizler yurdunda büyümüş, kendisi gibi kimsesiz çocuklara ve insanlara yardım eden, temiz ahlakı, güler yüzüyle herkesin, özellikle de Bidar’ın gönlünü kazanmış, büyüdükten sonra da yurtta çalışmaya başlamış karakter olan Gülcemal, neşesi, dürüstlüğü, cesareti ve yardımseverliği ile adeta bir Çalıkuşu gibidir. Yıllar önce tanıştığı Mehmet Celaleddin ile birbirlerine âşık olan Gülcemal’in en büyük hayali sevdiği ile evlenmektir.
 

Alp Akar (Ahmet Nurettin Efendi) 

Alp Akar, Payitaht’a Abdülhamid’in Behice Hanım’dan olma oğlu Ahmet Nurettin Efendi karakteriyle giriyor.  Babası Abdülhamid tarafından saraya getirilen Ahmet Nurettin Efendi, Payitahtın en küçük ve yaşından dolayı haremdekilere zorluklar yaşatacak şehzadesi olarak ekrana gelecek.

YENİ SEZON İLK BÖLÜM ÖZETİ

İhtilal bastırılmış, sarayda çıkan yangın söndürülmüştür. Ancak neticeleri ve tahribatı devam etmektedir. Abdülhamid yıkılmadığını, Osmanlı’nın kolay yıkılamayacağını dosta-düşmana göstermek için veladet-i hümayun kutlamaları yapar. Çağırdığı sefir ve konuklara hazırladığı bir sürprizi vardır.  Tarihte ilk defa bir denizaltıdan atılan torpido başka bir gemiyi batıracaktır.  Abdülhamid gücünü ve yenilmezliğini dünyaya ilan ederken silah tacirlerini de dize getirir. Silah fuarı Payitaht’ta yapılacaktır. Fuara gelecek silahların muhafızlığı Halil Halid ve adamlarına verilir. Ama Jorris’in de gözü aynı silahlardadır.

Abdülhamid’e yeni düşman
Payitahttan gelen zafer haberleri Abdülhamid hasımlarını bir kez daha bir araya getirir. Bu kez Abdülhamid’in karşısına gönderecekleri düşman her zamankinden daha acımasız, daha zalim ve daha sinsidir. Abdülhamid’e kurdukları tuzak ise çok daha büyüktür.

Cemile Sultan, haremdeki dengeleri altüst eder
Veladet-i hümayun kutlamaları için Payitaht’a gelen Cemile Sultan, haremdeki dengeleri alt üst eder.  Bidar ve Seniha birkaç gün içinde onun gideceğini düşünürken, Abdülhamid’in Cemile Sultan’ın oğlu Mehmet’i sarayda vazifelendirmesiyle, Cemile Sultan kalmaya karar verir. Seniha bir darbe de kocası ve oğlundan alır. Haremde yaşadığı günler de Cemile yüzünden azab çeker. Bidar bu vaziyete sabretmeye çalışsa da Seniha Cemile’nin tahakkümüne daha fazla katlanamaz. Bu sarayda ya o, ya da ablası Cemile kalacaktır.

Abdülhamid sarayda kalması için hangi kardeşini seçecek? Seniha Sultan’ı mı, Cemile Sultan’ı mı? Halil Halid Jorris’in engellemelerine rağmen vazifesini başarabilecek mi? Abdülhamid’in karşısına çıkacak yeni düşman kim? Tahtını tehdit eden tehlikeye karşı Abdülhamid ne yapacak?

PAYİTAHT ABDÜLHAMİD İLE İLGİLİ TÜM DETAYLARA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Editör: Haber Merkezi