Eylül ayının gelmesiyle beraber bir çok kurum ve kuruluşta eğitim faaliyeleri başladı. Pek çok vatandaş ise bu sene formasyon başvurularının ne yapılacağını sorguluyor. MEB tarafından yapılan açıklamda bu yıl pedagojik formasyon programının YÖK ve MEB iş birliği ile yükseköğretim kurumlarında verileceği belirtilmişti. Peki, Pedagojik formasyon başvuruları ne zaman 2021? İşte merak edilen ayrıntılar...

PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Geçtiğimiz yıllarda Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası programı ile sağlanan pedagojik formasyon belgesi, 2020 yılında Talim ve Terbiye Kurulu'nun kararıyla kaldırılmıştı.

Bu tarihten sonra yükseköğretim kurumlarında verilmesi planlanan eğitimle ilgili kurumlardan bir dönüş alınmayınca YÖK ve MEB iş birliğinde yüksek lisans programı oluşturulması kararlaştırıldı.

Pedagojik formasyon eğitimi, bu yıl itibariyle yükseköğretim kurumlarında yüksek lisans programı olarak verilecek.

Öğretmen adayları bu eğitimi aldıktan sonra atanma hakkı elde edecek. MEB'in yaptığı açıklamaya göre programa başvurular Ekim ayında yapılacak.

 2021 FORMASYON DERSLER HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK?

Formasyon, eğitim fakültesinden mezun olmayan kişilerin öğretmenlik yapabilmek için alması gereken bir programdır. Öğretmenlik yapmak isteyen kişiler okudukları bölüm sonrasında Pedagojik Formasyon eğitimi alarak öğretmenlik yapabilirler.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Pedagojik Formasyon Eğitim Sertifika Programı'nın ilgili usul ve esaslar çerçevesinde yeniden başlatılacağını bildirdi. YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: "YÖK ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan 'Eğitimde İşbirliği Protokolü' güncellenmekte olup 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren Pedagojik Formasyon Eğitim Sertifika Programı, ilgili usul ve esaslar çerçevesinde yeniden başlatılacaktır.

Formasyon derslerinin ne zaman başlayacağına dair net bir bilgi bulunmuyor.

Editör: Haber Merkezi