Abdullah Avcı son 3 maçta aynı 11’i sahaya sürerek ana kadroyu sabitlemeye çalışıyor. Malatya ve Roma maçlarında orta saha ve hücum bölgesi oyuncuları geçerli not almış, defans ise sınıfta kalmıştı. Abdullah Hoca maç sonu demeçlerinde de bu durumu düzeltmeleri gerektiğini söylemişti. Dün akşam Sivas’ın attığı gol defans için tam bir komediydi. Uğurcan hem penaltı kurtardı, hem sonrasındaki topu çıkardı, ama bir tek Trabzonsporlu defans oyuncusu gelip müdahale etmeyince, Cofie bomboş pozisyonda Sivas’ın tek golünü attı.

Trabzonspor takımının orta saha ve hücum oyuncuları topu etkili kullanabilen becerikli ayaklara sahip. Ama dün, ilk yarıda onlar da keyif vermedi seyirciye. Belki de kafalarının bir bölümü perşembe akşamı oynayacakları Roma maçındaydı. Ama devre arasında Abdullah Avcı takımı öyle bir motive etmiş ki, ikinci yarıya başlar başlamaz, bildiğimiz Trabzon forveti geri geldi. Hamsik’in şutunu Ali Şaşal kurtardı ama arkasından da, Nwakaeme’nin ustaca vuruşu ile attığı mükemmel gole engel olamadı. Arkasından da Trabzon atakları yağmur gibi yağdı. Ve 3 puan böyle geldi.

Perşembe akşamı orta saha ve hücum özellikle ikinci yarıdaki gibi oynar, defansta hata yapmazsa bu takım Roma’da, Mourinho’ya şok yaşatır. Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ın teknik adamlığına kimse laf söyleyemez. Takımı maça iyi hazırlamış, ilk yarı daha çok topa sahip oldular, daha çok kanatlardan atak yaptılar, daha çok gole yaklaştılar. Ama Uğurcan ve şanssızlık gol atmalarına engel oldu.

Hakem Notu

Abdülkadir Bitigen bizim UEFA’da görev alan tek var hakemimiz. Tokyo Olimpiyatları’nda da önemli maçlarda başarıyla görev yaptı. Verdiği penaltı kararı doğruydu. Burada Azubuike’nin kolu açık ve doğal konumda değildi. Bu pozisyonlarda kararı kabullenmek kolay değil. O nedenle Rıza Çalımbay ve Sivasspor kulübesi çok yoğun itirazlar da bulundular. Bitigen burada sarı kart görmesine rağmen şiddetle itirazlarına devam eden Bülent Albayrak’ a kırmızı kart da göstermeliydi. Edgar İe’nin ceza alanı yan çizgisi üzerinde Kayode’ye dizi ile yaptığı müdahaledeki penaltı kararı da doğruydu. Hakem ekibi kritik pozisyonlarda doğru karar vererek maçı başarı ile tamamladılar.