Güney Amerika ülkesi Peru 7.4 büyüklüğündeki depremler sarsıldı. Ekvador, Kolombiya ve Brezilya da depremi hissetti. Peki Peru ülkesi nerede? Peru dünyada nerede? Peru Türkiye arası saat farkı ne kadar? ülke hakkında merak edilenleri haberimizde bir araya getirdik. 

PERU'DA 7.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Güney Amerika ülkesi Peru'da yerel saatle 05.52'de şiddetli bir deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 7.4 büyüklüğündeki sarsıntının merkez üssünün Peru'nun kuzeyindeki Barranca kasabasına 36 kilometre uzaklıkta olduğunu bildiriyor.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ise, depremin büyüklüğünü 7.3 olarak verdi.

Yerin 112 kilometre altında gerçekleşen sarsıntı, Peru'nun komşuları Ekvador, Kolombiya ve Brezilya'da da hissedildi. 

Peru 2

PERU ÜLKESİ NEREDEDİR?

Peru ülkesi, Güney Amerika'nın batı kısmında kalan bir ülkedir. Peru’nun kuzey kesiminde Ekvador ve Kolombiya ülkeleri bulunur iken, doğu kesiminde Brezilya ülkesi, güneydoğu kesiminde Bolivya, güney kesiminde Şili ve batı kesiminde ise Büyük Okyanus ile sınırlıdır.

PERU ÜLKESİ BAŞKENTİ NERESİDİR?

Peru ülkesinin başkenti Lima şehridir. Lima şehri bu ülkenin en güzel ve de en büyük şehridir.

PERU ÜLKESİ PARA BİRİMİ NEDİR?

Peru ülkesinin para birimi tüm ülke genelinde Nuevo Sol (PEN)‘dir.

PERU ÜLKESİ RESMİ DİLİ NEDİR?

Peru ülkesinin resmi dili İspanyolca olmaktadır. Ayrıca ülkede çok fazla sayıda çeşitli etnik gruplar bulunmaktadır. Bu etnik grupların yaklaşık olarak %37’ si Peru Kızılderilileri, %47’ si Mestizo, ’ u Avrupalı ve %3’ ü ise Siyahi, Asyalı gruplar olmaktadır.

PERU ÜLKESİ İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ SAAT FARKI NEDİR?

Peru ülkesi ile Türkiye ülkesi arasında yaklaşık olarak 8 saat fark bulunmaktadır. Yani Türkiye konumu Peru konumundan yaklaşık olarak 8 saat ileride yer almaktadır. Peru ülkesinde saat 01:00 iken Türkiye ülkesinde saat 09:00 olmaktadır.

PERU ÜLKESİ ŞEHİRLERİ NELER?

Peru ülkesinde başkent Lima şehri olmak ile birlikte pek çok sayıda şehir bulunmaktadır. Diğer şehirlerden bazıları şu şekildedir. Arequipa, Trujillo, Ica, Chiclayo, Piur, Cusco, Tacna, Puno, Talara, Tumbes, Paita, Pisco gibi şehirler bu ülkeye ait olan şehirlerden bazıları olmaktadır.

Editör: Haber Merkezi