Meral Akşener’in görüşlerini birden değiştirip “Terör örgütünün uzantısı” dediği HDP’nin Eş Başkanı Pervin Buldan “Demokrasi ittifakıyla bunu başaracağız. Demokrasi güçleriyle ‘demokrasi’ konusunda da birlikte hareket etmekte son derece ısrarlı ve kararlıyız. 31 Mart ve 23 Haziran, demokrasi ittifakının neler başarabileceğini ortaya koydu. Şimdi bu ittifakı daha da büyütme ve genişletme zamanı.” sözleriyle CHP ve İP ile ittifak yaptığını bir kez daha itiraf etti. Zaten bu ittifakı gözü, kulağı ve gram beyni olan kimsenin inkâr etmesi mümkün değil ama özellikle Meral Akşener’in partisi bu konuda sürekli inkâra, karartmaya ve taktiklere başvuruyor.

          Meral Akşener, HDP hakkında “terör örgütü uzantısı” dedikten iki ay sonra da İP Antalya Milletvekili Hasan Subaşı çıktı “ HDP terör örgütü uzantısı denilerek şeytanlaştırılıyor. (Oysa HDP hakkında bu cümleyi kendi genel başkanı Meral Akşener de söyledi) Selahattin Demirtaş hemen serbest bırakılmalı” dedi.

          Bu konuda hakkında iki kere de yazı yazmıştım. Hasan Subaşı da bu yazılarımdan birine sosyal medya üzerinden “Devletin legal kabul edip meclis çatısı altına koyduğu bir parti bizim rakibimizdir!! İçinde suçlu varsa devlet tecrit eder… Yok, partinin terörle irtibatı sabit olursa devlet kapatabilir... Ama siz hükmü peşinen verdiğinize göre herkes sizin gibi düşünmeli öyle mi?? Selahattin Demirtaş’la karşılaşmadım, kim olursa olsun bir kişi hakkında AİHM, AYM kararı salıverilmesine karar vermişse HDP’li ya da her kim olursa, salıverilmesinin hukukun gereği olduğunu ifade ederim. Siyaset ve duygusallıklar dışında hukuku konuşursak adalet o zaman yerleşir.” cevabını vermişti.

          Meral Akşener’in “HDP, terör örgütünün uzantısı” sözüne rağmen hâlâ HDP’yi “legal parti” mavalı ile savunuyor. Legal parti ise kendi genel başkanın ittifak ortaklığı yaptığı HDP’ye iftira mı atıyor?

          Meral Akşener, terörist Demirtaş hakkında şimdi ne düşünüyor bilmiyorum ama Cumhurbaşkanlığı seçim döneminde defalarca serbest bırakılmasını istemişti.

          Meral Akşener önce Pervin Buldan’ın “31 Mart ve 23 Haziran’da ittifak yaptık, başardık” sözündeki konumuna dair bir açıklama yapmalı ve eğer “HDP, terör örgütünün uzantısıdır” sözünde samimi ise İP Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’nı bugün partisinden ihraç etmelidir. Ama emin olun ne Pervin Buldan’a cevap verebilir, ne de Hasan Subaşı’yı partiden ihraç edebilir.

          CHP-HDP-İP ittifakını kabul etme konusunda CHP tarafında bir sıkıntı yoktur. Birçok CHP’linin “HDP ve Selahattin Demirtaş sayesinde seçimi kazandık” şeklindeki teşekkür ifadeleri arşivlerde mevcuttur.

          Burada milliyetçiler-Ülkücüler üzerinde bölücü fitne unsuru olarak kullanılan Meral Akşener’in partisinin oynadığı rol önemlidir. Ama gördüğünüz gibi bu rolü oynarken bile ellerine yüzlerine bulaştırmaktadırlar. CHP’den onaylı, sırf milliyetçi tabana HDP üzerinden algı oynamaya çalıştılar, yine gelip kendi milletvekilleri bu algı oyununu bozdu.

          Yerel seçimlerde HDP, İstanbul’da kimi destekledi? Ekrem İmamoğlu’nu… Peki, İP İstanbul’da başka adayı mı destekledi?

Yerel seçimlerde HDP, Ankara’da kimi destekledi?

Mansur Yavaş’ı… Peki, İP Ankara’da başka adayı mı destekledi?

Yerel seçimlerde HDP, İzmir’de kimi destekledi? Tunç Soyer’i…

Peki, İP İzmir’de başka adayı mı destekledi?

Yerel seçimlerde HDP, Adana’da kimi destekledi? Zeydan Karalar’ı…

Peki, İP Adana’da başka adayı mı destekledi?

Yerel seçimlerde HDP, Antalya’da kimi destekledi? Muhittin Böcek’i…

Peki, İP Antalya’da başka adayı mı destekledi?

          Görüldüğü gibi bu illerde ve başka illerde hep aynı CHP adayları için çalıştılar ve onları ölümüne desteklediler. Yani Meral Akşener “terör örgütü uzantısı” dediği HDP ile aynı hedefe koştu. Pervin Buldan da rahat rahat “ittifak” yaptıklarını ifade ediyor.

          Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’li Ahmet Türk ile yaptığı gizli ama sonradan deşifre olan toplantıda temeli atılan ittifak, Pervin Buldan’ın bu açıklamasıyla artık final kabul edilmeli ve “CHP-HDP-İP arasında ittifak yapılmadı” diyen kim varsa, o kişi bu saatten sonra en büyük ahmak ilan edilmelidir.

Konuşacak ahmak var mı?