Peygamber Efendimizin iftar duası, her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da milyonlarca Müslüman tarafından araştırılıyor. Şüphesiz ki Ramazan ayının en kıymetli anlarından biri de iftar sofrasıdır. Oruç tutan Müslümanlar o anda acziyetlerini Allah-u Teala'ya sunar. Önlerinde hiçbir engel olmadığı halde, çeşit çeşit hazırlanmış yemeklerle kurulu sofraların başında Allah-u Teala'dan gelecek emirle ancak oruçlarını açarlar. İşte bu kıymetli anlarda yapılan dualarda İnşallah geri çevrilmez. Peygamber Efendimiz de iftara yakın, iftarda ve iftar sonrasında dua etmiş, Yüce Mevla'ya isteklerini sunmuştur. Peygamber Efendimizin gösterdiği yoldan giden, onun işlediğini işleyip onun sakındığından sakınmak için gayret gösteren milyonlarca kişi Peygamber Efendimizin iftar duasını merak ediyor. Haberimizde Peygamber Efendimiz tarafından okunan kısa iftar duasının okunuşunu ve anlamını bir araya getirdik. İşte, İftar duası Türkçe, Arapça okunuşu ve manası...

iFTARA YAKIN OKUNACAK DUA

اَللَّهُمَّ يَا وَاسِعَ الْمَغْفِرَةِ اغْفِرْ لِى

“Allâhümme yâ vâsial-mağfiratiğfirlî“

Manası: Allahım sen mağfiretini genişlet, beni mağfiret et.

İFTARDA OKUNACAK DUA

اَللَّهُمَّ لَكَ صُمْتُ وَبِكَ آمَنْتُ وَعَلَيْكَ تَوَكَّلْتُ وَعَلَى رِزْقِكَ اَفْطَرْتُ وَصَوْمَ غَدٍ نَوَيْتُ

"Allâhümme leke sumtü ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme ğadin neveytü“ 

Manası: Allahım senin için oruç tuttum sana iman ettim sana tevekkül ettim senin rızkın ile iftar ettim ve yarınki oruça niyet ettim.

Fazileti: Resulullah Efendimiz (SAV), Hazreti Ali'ye, iftar ettikten sonra bu duayı okuduğu zaman sevaplarından bir şey noksan olmaksızın o gün oruç tutanların sevabı kadar kendisine sevap yazılacağını bildirmiştir. ( Heysemi, Mecmau'z-Zevaid, Hadis-i Şerif no: 469)

İFTARDAN SONRA OKUNACAK DUA

"Zehebez-zama’ vebtellet-il urûk ve sebet-el-ecr inşâallahü teâlâ..!"

Manası: Susuzluk gitti, damarlar ıslandı ve (amelimizin) sevabı inşallah hasıl oldu.

Fazileti: İbn-i Ömer (radıyallahu anh), Resulullah Efendimizin (SAV) iftar ettiği zaman bu duayı okuduğunu rivayet etmiştir. 

Editör: Haber Merkezi