Almus'a bağlı Kınık Beldesinde ikamet eden 7 çocuk annesi Şerife Akkemik (74), yaklaşık bir ay önce piknik dönüşü evine geldiğinde pencerelerin, komşusunun bahçesine diktiği bir panelle kapatılmış olduğunu gördü. Akkemik, görüşü kesildiği için komşusundan şikayetçi oldu.

"ARAMIZDA BİR HUSUMET YOK"
Yaklaşık 10 yıl önce yaptıkları evlerinin görüşünün bu şekilde kapatılmasına bir anlam vermediklerini kaydeden Akkemik, komşusu ile arasında bir husumet veya kavgalarını olmadığını belirtti. Şerife Akkemik, "Evime geldiğimde beklemediğim manzara ile karşılaştım. Camlarımızı kapattı, gün ışığımızı da kesti. Tek başıma da ne yapacağım bilmiyorum. Kendisine neden böyle yaptığını sorduğumuzda 'Orası benim tapulu yolum İstediğimi yaparım' diyor" diye konuştu.


KOMŞUSUNUN EVİNE ZARAR VERMEDİĞİNİ İLERİ SÜRDÜ
Talihsiz kadın, evin yan taraftaki camlarının bahçeye baktığını ifade ederek, "Bizim cam öbür bahçeye bakıyor. Burayı görenlerin kimi diyor ki kadının ışığını kestin, kimisi de diyor ki herkesin tapulu yeri kapatabilir. Ne yapacağımızı bilemiyorum" ifadelerini kullandı. Konu ile ilgili açıklama yapmak istemeyen M.Ç ise arsası üzerine komsusunun evine zarar vermeden panel yaptırdığını ileri sürdü.


"HOŞGÖRÜ KÜLTÜRÜ İLE BU SORUN ÇÖZÜLEBİLİR"
Kınık Belde Belediye Başkanı Güven Arslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sorunun 2 komşu arasında yaşanan arsa anlaşmazlığını nedeni ile ortaya çıktığını ifade ederek, "Beldemizde yaşanan bir arazi anlaşmazlığı neticesinde iki tarafın da başvurusundan dolayı vatandaşlarımıza gidip yerinde inceleme yapılarak bir görüşme yapıldı. İki tarafın da kendine haklı hizmet hissetmesinden kaynaklı olarak sorunun çözüm noktası olan adli mercilerimize başvurmaları gerektiği şeklinde bir yönlendirme yaptık. Soruna baktığımız zaman etik değerler açısından doğru değil ama yasal anlamda bu mevzuata göre iki tarafın da yerine getirmesi gerektiği sorumluluklar var. Bu sorumluluklar yerine getirildiğinde hoşgörü kültürüyle bu sorunun aşılabileceğine inancım sonsuz. Kırık bir hoşgörü kentidir. İnancım odur ki vatandaşlarımız da bu duygularla bu sorunu aşacaktır" ifadelerini kullandı. İHA

Editör: Haber Merkezi