Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Çözüm Süreci’nde AK Parti’ye destek veren kişiler, kurumlar şimdi tavizsiz PKK mücadelesi yapılırken o desteği vermiyor. İşin tuhaf tarafı şimdi PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile işbirliği ve ittifak yapanlar köşeye sıkışınca “Dün HDP ile çözüm süreci yaptın” diye AK Parti’ye saldırıyor. Şimdi HDP’yi ortak edindiklerine, PKK ile yol yürüdüklerine göre onların sadece karşı oldukları AK Parti iktidarıdır. Bu sonuç çıkmıyor mu?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “HDP’li milletvekilinin teröristle fotoğraflarına neden susuyorsunuz?” eleştirilerine verdiği yanıt bu manada tam bir rezillikti.

“Bu fotoğrafı gördüğümde sordum ne zaman çekilmiş diye; İmralı ile açılım (Çözüm) döneminde çekilmiş. Dolayısıyla bu fotoğrafın muhatabı doğrudan doğruya Erdoğan’dır. Bu fotoğraflar çekilirken ülkede ne oluyordu sorulması lazım.”

Üç tane şehidimizin katili ile fotoğraf çekilmiş HDP milletvekilini savunmak, olayı örtbas etmek ve sulandırmak için Atatürk’ün emanet ettiği partide genel başkanlık yapan adamın düştüğü şu hale bakar mısınız?

Çözüm sürecinde çekildiyse bile sen bu alçaklığa tepki göstersene… “Üç şehidimizin katili teröristin kucağından kalkıp gelip nasıl mecliste milletvekili olur?” diyerek baştan sona her şeyi sorgulasana…

Sen “Çözüm Süreci” de, HDP de PKK’ya yardım ve yataklığa devam etsin, HDP’li milletvekilleri de Kandil’de kucaktan kucağa zıplasın ne ala değil mi?

Geçmişte bizim de eleştirdiğimiz “Çözüm Süreci’ni” yapan AK Parti hükümeti şu an sınır ötesinde ve içeride birçok terör operasyonu yapıyor. PKK’ya nefes aldırmıyor. Adeta PKK’ya kan kusturuyor.

Ya sen ne yapıyorsun?

Türk devletinin terörle mücadelede elini güçlendirecek tezkerelere hayır diyorsun.

“Afrin’e operasyon yapma, oraya operasyon yapma, buraya operasyon yapma” diyerek sürekli PKK’ya zaman kazandırıyorsun. PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile her konuda işbirliği yapıyorsun. HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyerek “PKK ve Öcalan konusunda CHP ile aramızda bir sorun yok, olacağını da düşünmüyorum” diyor susuyorsun.

Şimdi utanmadan, yüzün kızarmadan terörist sevgili edinen kendisinin de terörist olduğu ortaya çıkan HDP’li milletvekilini savunmak için kılıktan kılığa giriyorsun.

Yahu sen 2019 yılında “Türkiye’nin beka problemi yok, YPG bize saldırmaz” diyerek ihaneti pişkince sergileyen bir adamsın.

Hem öncesinde, hem sonrasında YPG birçok askerimizi şehit ettiği halde, safını YPG’den yana kullanmış bir adamken çıkmış “Çözüm Süreci” masalları anlatıyorsun.

Kaldı ki “Çözüm Süreci’nde” dediğin fotoğrafın “CHP-PKK ittifakının olduğu” 2017 yılında çekildiği ortaya çıktı. Hadi şimdi konuş?

Yahu hem senin Çözüm Süreci’nde bir karşıtlığın mı oldu?

Teröristbaşı Öcalan “Kemal’e selam söyleyin” diye sana selamlarını iletiyordu. PKK’ya karşı değiller ama AK Parti’ye, Cumhur ittifakına karşılar. Allah belanızı versin sizin.

Editör: Haber Merkezi