Bir insan HDP’ye, Selahattin Demirtaş’a âşıksa aynı zamanda terör örgütü PKK’ya da âşıktır. Bu işin denklemi budur. Bunun dışında kim ne diyorsa desin bir önemi yoktur. Kesinlikle yalan söylüyordur.

Bölücülük faaliyetleri ve teröre destek yüzünden kapatılan Halkın Emek Partisi (HEP) Demokrasi Partisi (DEP), ÖZDEP, Halkın Demokrasi Partisi (HADEP), Demokratik Halk Partisi (DEHAP), Demokratik Toplum Partisi (DTP), Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) gibi bölücü partiler gibi Halkların Demokratik Partisi de (HDP) bizzat teröristbaşı Öcalan tarafından kurulmuştur.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı teröristbaşı Cemil Bayık’ın “HDP projesinin mimarı Önder Apo’dur” sözü, PKK’lı Selahattin Demirtaş’ın “HDP bizzat, Öcalan’ın projesidir” sözü ve HDP’yi kuran teröristbaşı Öcalan’ın “Mahir Çayan’ın emanetini HDP’ye teslim ediyorum” sözü ortada iken hangi zekâ ve mantık sahibi HDP’yi PKK’dan, PKK’yı HDP’den ayırabilir? Bugün HDP’nin tüm genel merkez yöneticilerine, il ve ilçe başkanlarına, kurucularına teker teker sorun teröristbaşı Öcalan’ı önderi, terör örgütü PKK’yı sadakat merkezi olarak görür. Ama 6 milyona yakın HDP’ye oy veren seçmenin tamamını böyle görmek mümkün değildir. Doğu ve Güneydoğu’da terör örgütünün yarattığı korku kültürü, HDP etkisi altındaki aşiretlerin baskısı ve yönlendirmesi bu seçmenlerin büyük oranına etki etmektedir. HDP’ye bu manada oy veren ama terör örgütüyle bağı olmayan birçok seçmen vardır. Dün HDP’ye oy vermiş bu tür seçmen, üzerindeki baskı kalktığında yarın başka bir partiye oy verebilir.

Ama direkt Kandil’den, direkt HDP Genel Merkezi ile iş tutuluyorsa burada terör örgütü PKK’nın siyasi organizasyonu vardır. CHP’nin 31 Mart seçimlerinde yaptığı, 23 Haziran’da yapmaya çalıştığı budur.

PKK’lı teröristbaşı Ruken: İmamoğlu’na oy verin.
PKK’lı teröristbaşı Kalkan: İmamoğlu oy verenleri unutmamalı.
PKK’lı teröristbaşı Hozat: İmamoğlu’nu destekleyeceğiz
PKK’lı teröristbaşı Bayık: AKPMHP ittifakının adayı Binali Yıldırım’a kaybettirmek için çalışmaktadırlar. HDP’nin tutumu da böyledir.
PKK’lı Andok: Eğer AKP-MHP’den HDP dahi tüm demokrasi güçleri faşizminin yıkılması istiyorsa 23 Haziran İstanbul seçimlerinde başarılı olmak zorundalar.
HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli “Bugün AKPMHP bloğunun karşısında Ekrem İmamoğlu vardır. O yüzden de gideceğiz oylarımızı İmamoğlu’na vereceğiz.” dedi.
HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan : AK Parti’ye kaybettirmek üzere İstanbul’da demokrasi güçlerinin adayı Ekrem İmamoğlu’na oyu vereceğiz.
HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş: Bugün için, Sn. İmamoğlu’nun söyleminin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz.

Şimdi Kandil ve HDP Genel Merkezi açık ve net bir şekilde Ekrem İmamoğlu’nu destekliyorsa bu durum sıradan HDP’ye oy veren bir seçmenin iradesiyle bağdaştırılamaz. Tüm bu açıklamalar gösteriyor ki, terör örgütü PKK açıktan CHP ve Ekrem İmamoğlu’nu destekliyor. Bu durumu CHP de Ekrem İmamoğlu da çok iyi biliyor.

Bu yüzden terör örgütü PKK’yı ve siyasi uzantısı HDP’yi üzecek bir cümle dahi kurmuyorlar. 31 Mart sonrası CHP’li Canan Kaftancıoğlu’nun ve Barış Yarkadaş’ın PKK’lı Demirtaş ve HDP sayesinde seçimleri kazandıklarını itiraf eden konuşmaları vardır.

Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını alır almaz PKK’lı Demirtaş için “Siyasi çizgisini çok beğeniyordum” açıklaması ve ondan sonra adı geçen her yerde PKK’lı Demirtaş’ı övmesi bu uyumun sonucudur.

Ama Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz gün yine ölçüyü kaçırdı. Binlerce şehidimizin katili durumundaki terörist Demirtaş ile Genel Kurmay Başkanlığı yapmış İlker Başbuğ’u eşitleyen şu açıklamaları milyonların huzurunda yaptı:

“Sayın Demirtaş içeride. Sayın Demirtaş suçlu mu? Benim bildiğim mahkemesi devam ediyor. Kararı çıkmadı daha, yargılaması hala devam ediyor. Yani yargılama süreci devam eden birisi için benden yorum istiyorsanız benim işim değil o! Hukukun işi... Kaldı ki bu ülkede genelkurmay başkanına terörist denildi ve hapse atıldı.”

Bu ne Demirtaş aşkıymış böyle? Terör örgütü PKK’ya karşı mücadele eden Türk Ordusuna karşı “Gazetelerine bir bakın. Büyük temizlik operasyonuymuş. Silip süpürme operasyonuymuş. Siz kimsiniz ya? Kimi nereden süpürüyorsunuz? Bu toprakların ancak kanalizasyonunu temizlersiniz. Başka da bir şeyi temizleyemezsiniz. Haklıyız, kazanacağız” diyen terörist Demirtaş’ı Genelkurmay Başkanlığı yapmış İlker Başbuğ gibi biriyle eşitlemek edepsizliktir, terbiyesizliktir, ihanettir.

Ekrem İmamoğlu, hem bilmediği konularda ahkâm kesmeyi hem de ihanetin üzerini örten kurnazlıklarını bırakmalıdır. Çünkü PKK’lı Selahattin Demirtaş’ın silahlı terör örgütü propagandası yapmak suçundan 4 yıl 8 ay kesinleşmiş cezası vardır. Ve yargılandığı otuza yakın bölücülük dosyası vardır.

PKK’lı Selahattin Demirtaş’a sahip çıkmak, onu suçsuz ve sevgi kelebeği gibi göstermek şehitlerimize, gazilerimize yapılmış en büyük hakarettir. Çakma Karadenizli ve Trabzonlu olduğun zaten buradan anlaşılıyor. Bir Trabzon evladı asla HDP’yi ve PKK’lı Demirtaş’ı övmez. Hele hele onları bu ülkenin Genelkurmay Başkanlığını yapmış kişilerle aynı düzeye getirmez.

Ekrem İmamoğlu sana iki soru: PKK-HDP senin hangi özelliğine vuruldu? Senin bu PKK’lı aşkın nerden geliyor?

Mail: [email protected]
Twitter: Yildiraycicek9
Instagram: yildiraycicek1944