Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Türkiye’deki muhalefetin PKK propagandalarıyla beslendiği en yoğun günleri yaşıyoruz. Türk devleti ve hükümeti belgeli açıklıyor inanmıyorlar ama terör örgütü PKK’nın söylediklerini parti politikası hâline getirip savunuyorlar.

Geçmişte birçok örneği olduğu gibi özellikle İstanbul’da yaşanan son bombalı terör saldırısında bunu oldukça yoğunlaştırdılar. Bir türlü terör örgütü PKK’nın yaptığını kabullenmiyorlar. Çünkü hem kendilerinin PKK ile olan ilişkileri daha çok sorgulanacak hem de Türkiye’nin Suriye’deki PKK’ya yönelik mücadelesini başka alanlara çekecekler.

YPG’nin başındaki teröristbaşı Mazlum Kobani, İstanbul’da bombalı terör eylemi için “Kardeşlerinden üçü IŞİD için savaşırken öldü. Biri Rakka'da, diğeri Menbiç'te ve üçüncüsü Irak'ta öldü. Diğer bir erkek kardeş ise Efrin'deki Türkiye destekli Suriye muhalefetinin komutanı” yorumunda bulunmuş… Bombacı sevgilisinin YPG’li olduğunu söylüyor. Türkiye’deki tüm ilişkileri HD(P)KK’lılar üzerinden şekillenmiş, bu nasıl olacak peki?

Sanki terör örgütü PKK’nın misyonunda sivillere karşı bombalı eylem yokmuş gibi, sanki daha önce aynı yerde bomba patlatmamışlar gibi PKK’yı aklama işlerine girdiler.

PKK/YPG bu propagandayı yapar da, PKK/YPG dostu CHP’nin medyası durur mu?

CHP’li gazeteci Özlem Gürses "Bombacı kadının kafası güzelmiş, cesaret tozu verilmiş, ne taşıdığından haberi yok. Bomba olduğunu bilmiyor. Whatsapp'tan talimat vermişler. Abim ÖSO'da savaşan biri diyor. Dolayısı ile nasıl PKK'lı?" diyerek hem terörist Albashır'ı hem de terör örgütünü aklamaya girişmiş. Oysa aynı terörist "YPG Türkiye'ye gitmemi söyledi. Neden gittiğimi söylemediler. 3 defa Taksim'e gittim, dördüncüde patlama oldu" ifadesini vermişti.

CHP üyesi Emekli Amiral Türker Ertürk ise "Bu işin arkasında radikal İslamcılar var. Bakıyoruz saldırgana Arap" diyerek PKK’yı aklama kervanına destek vermiştir. Bu kişiyi kim asker yaptıysa kesinlikle ortaya çıkarılmalıdır. Çünkü bu kişi geçmişte de “PYD devlet kursun” açıklaması yapmıştı. Geçtiğimiz günlerde de "Demirtaş'ın Türkiye için şans olduğunu düşünüyorum" demişti.

Bu zekâ düzeyinde ve ihanet çizgisinde olan birisi nasıl yıllarca Türk Ordusu’nun üniformasını taşıdı acaba?

Saldırgan Arap’mış!

Zekâya bakar mısın?

Bu kişi çok sevdiği YPG’yi hiç mi araştırmamış acaba?

Bünyesinde Fransa’dan, Almanya’dan, Amerika’dan, Japonya’dan, Belçika’dan, Hollanda’dan ve birçok yabancı yerden terörist barındırdığını bilmiyor mu? YPG’nin bünyesinde Arap olduğunu bilemeyecek kadar cahil adam, daha geçtiğimiz gün Arapların YPG’ye destek yürüyüşünü görmedi mi? Bölgede devşirdiği, silah zoruyla bünyesine aldığı birçok Arap yok mu?

Terör örgütü YPG’nin cezaevlerinde tuttuğu IŞİD’li teröristleri Türkiye’ye karşı terör eylemi için serbest bıraktığı haberlerini görsel olarak görmediler mi? Bugün IŞİD üzerinden kendilerini aklamaya çalışan YPG, hem kendilerinin hem de IŞİD’in ipinin ABD’de olduğunu bilmiyor mu?

Yazıklar olsun ki, Türkiye’deki muhalefet Türk devletine değil, terör örgütü PKK’ya inanarak propaganda yapıyor. Aslında inanma değil, zaten birliktelikleri PKK olduğu için onu korumaya çalışıyorlar.

Yok, teröristin ailesi IŞİD’liymiş, yok terörist Arap’mış… HDP’nin başındaki PKK’yı savunan Mithat Sancar Arap değil mi? Hangi sonuç çıkacak buradan? Garo Paylan ve Selahattin Demirtaş Ermeni, Sırrı Süreyya Önder Türkmen bilinmiyor mu? Her ikisi de PKK’ya hizmet etmiyor mu? Böyle bir yaklaşımda da her şey elinizde kalır. Zekânızı bu kadar yerlerde süründürmeyin…

Editör: Haber Merkezi