Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde play-off savaşı kızıştı. Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, 35’er puanla zirvesine kuruldukları ligde, play- off’u nerdeyse garantilediler. Onların derdi kim birinci, kim ikinci olacak. 32 puanla üçüncü sırada bulunan Tofaş ile şu anda sekizinci olan Galatasaray Doğa Sigorta arasındaki fark sadece dört. Gaziantep Basketbol 31, Beşiktaş Sompo Japan30, Bahçeşehir Koleji, Türk Telekom 29’ar puandalar. Dokuzuncu Pınar Karşıyaka ile 10. sıradaki Darüşşafaka Tekfen de 27’şer puana sahip. Birkaç ay önce ligin dibindeyken tırmanışa geçen Banvit ile Arel Üniversitesi Büyükçekmece’nin de 25’er puanda olması kalan 11 haftada müthiş bir play-off’a kalma mücadelesi izleyeceğiz anlamına geliyor.

Geride kalan hafta birkaç maç bu hesapların yeniden yapılmasına neden oldu. Darüşşafaka Tekfen – Pınar Karşıyaka maçı gibi. Eurolig takımı Daçka kaybederse rakibinin iki puan gerisinde kalacak, ilk sekiz şansını azaltacaktı. Bol faullü geçen maça, hakem kararları ve Karşıyaka’nın 31, ev sahibi takımın 24faul yapması damga vurdu. Üçüncü çeyrek dışında üstün olan Daçka, 93 – 78 kazandı umudunu sürdürdü. Galatasaray, ligde kalma mücadelesi yapan İBBSK karşısında 32 asist üreterek topu paylaştı ve sonuca rahat gitti: 93 – 74. Beşiktaş, lig sonuncusu Afyon Belediye karşısında ilk yarıda 45 – 35 gerideydi. İkinci yarıda Buva’nın pota altını domine etmesiyle rakibini zor da olsa 82 – 79 mağlup ederek beşinciliğe kuruldu

Haftanın belki de en keyifli ve heyecanlı mücadelesi Bandırma’daydı. Burada da bariz hakem hataları vardı. Son ana kadar kazanmaya yakın olan Tofaş’tı. Bu hafta en fazla serbest atış kullanan Bursa ekibi (24/35)kritik anlarda dokuz tanesini kaçırdı. Basit hatalarla maçı eliyle verdi adeta. Tolga’nın üçlüğüyle ibreyi lehine çeviren Banvit, maçı 24 sayıyla bitiren Neal’ın son saniye atışı ile 90 – 89 kazandı, gözünü play-off’a dikti. Fenerbahçe uzun süre zorlandığı Bahçeşehir Koleji önünde kilidi Sloukas ile açtı. Hakemlerin başarılı yönetim gösterdiği maçta, bitime 7 dakika kala Bahçeşehir Koleji 69 – 68 öndeydi. Ancak Sloukas’ın direksiyona geçmesiyle işler değişti. Yunan oyuncunun 27 sayı(BSL rekoru), 5 asisti 90 – 73’lük galibiyeti getirdi. Gaziantep Basketbol, Arel Üniversitesi Büyükçekmece önünde 16/26 yüzde 61 üçlük atarak çok rahat kazandı dördüncülüğü korudu.

Haftanın son maçında Türk Telekom ile Anadolu Efes mücadelesinde ilk yarıdaki denge skora da yansıdı 36 – 36. Barcelona maçında müthiş oynayan Larkin ve Moerman’ı dinlendiren konuk ekipte Motum 28 sayı 4 ribaundla oynadı. Üçüncü çeyrekte kontrolü ele alan Anadolu Efes, rakibine yakalandı. Anadolu Efes, yine de ilk yarıda ortada görünmeyen Micic’in 15 sayı, 8 asistlik performansıyla 84 – 76 kazanmayı başardı. Telekom’a Stimac’ın 22 sayı 14 ribaundu, Landesbergh’in 20 sayısına yetmedi, kalite ve geniş kadro sonucu etkiledi.