Bahadır Çoban / TÜRKGÜN

İSTİHDAM MERKEZİ ARACILIĞIYLA İŞ SAHİBİ OLANLARIN SAYISI 10 BİNİ GEÇTİ

2021 yılının Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yılı olduğunu hatırlatan Başkan Mürsel Yıldızkaya, “Coşkuyla ve gururla, ecdadımıza yakışır şekilde 22 gün 22 gece sürecek görkemli kutlamalara imza atacak, büyük zaferin adını tüm dünyaya duyuracağız” diye konuştu.

‘BAŞBUĞ TÜRKEŞ’İN ADI BİLİM MERKEZİNDE’

Polatlı’da tamamladığınız yeni proje ve hizmetler nelerdir?

Projelerimizin başında, cennet mekân Başbuğumuzun adını verdiğimiz Alparslan Türkeş Bilim Merkezi ve Uluğ Bey Gökevi’miz geliyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlerimizi ve çocuklarımızı bilim merkezimizde bilimin gizemli ve mucizevi dünyası ile buluşturuyoruz. TRT EBA TV Fen Bilimleri derslerinin çekimleri hususunda merkezimizden yararlandı. Okullarımız uygulamalı derslerde merkezimizdeki deney odalarını kullanıyor. Uzay bilimleri alanında eğitim almış uzman kadromuzla misafirlerimize planetaryum ve teleskop odamızda gökyüzüne dair gözlem yapma imkânı sunuyoruz.

Şehrimizin vitrini olarak gördüğümüz E-90 kara yolu üzerinde Dörtyol Cephe İyileştirme çalışmalarımızı tamamladık. Lokasyonda bulunan tüm apartmanları ve iş yerlerini yeniledik, restore ederek tek renk hâline getirdik. Aynı geçiş güzergâhında orta refüjde bulunan tüm aydınlatma direklerini yeniliyoruz. Geçiş Güzergâhı Aydınlatma projemizle bu alanı ışıl ışıl ve aydınlık bir hâle getiriyoruz. Yeni Belediye Binası, Dörtyol Cephe İyileştirme Çalışmaları, Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi Özel Müzesi, Alparslan Türkeş Bilim Merkezi, Kartaltepe Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Yeni Aydınlatma Direkleri ile şehrimizin vitrininde marka şehir Polatlı’ya yakışır bir cazibe merkezi oluşturuyoruz.

‘POLATLI’YA YENİ BELEDİYE BİNASI’

Alparslan Türkeş Bilim Merkezi’mizle birlikte E-90 kara yolu güzergâhında, şehrimizin girişinde yer alan yeni belediye binamızın yapımına devam ediyoruz. Selçuklu mimarisinden taşıdığı izlerle ve kendine özgü modern yapısıyla Polatlı’mızın en büyük prestij projelerinden biri olan yeni belediye binası şehrimizin trafik sorununa da büyük katkı sunacak.

‘GENÇLİK MERKEZİ TAMAMLANDI’

Gençlere en büyük sözümüz olan Gençlik Merkezi’mizi tamamladık. Pandemi dolayısıyla açılış törenimizi bekletiyoruz. İçerisinde spor salonları, kapsamlı ve büyük bir kütüphane, etüt odaları, oyun ve etkinlik alanları, dinlenme alanları, kafe ve restoran bulunacak. Gençlerimizi birçok eğitim, sosyal, sportif ve kültürel faaliyetle buluşturacağız.

‘PRESTİJ PARKLAR İLE DAHA YEŞİL POLATLI’

Polatlı’mızda trafik sorununa çare olması amacıyla tamamladığımız çok katlı asansörlü otoparkımızı şehir merkezimizde hizmete açtık.

Yeşilin ve doğanın önemini daha iyi anladığımız bu süreçle birlikte şehrimizde hemşehrilerimizin nefes alabileceği daha büyük ve kapsamlı yeşil alanlar ve parklar için önemli adımlar atıyoruz. Daha Yeşil Polatlı parolasıyla her mahallemizde çok kapsamlı parklar yapıyoruz. Her ay düzenli olarak bu alanlarda çocuklarımızla birlikte ağaçlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Okullarımızda çocuklarımızı yeşile ve doğaya teşvik etmek amacıyla yerli ve milli tohumlar dağıtıyoruz.

Pandemi sürecinden olumsuz etkilenen esnafa yönelik çalışmalarınız nelerdir?

Bu süreçte sıcak yemek dağıtımlarımızla, gıda yardımlarımızla hemşehrilerimizin ve esnaflarımızın yanında olduk. Bu zorlu süreçten olumsuz etkilenen birçok esnafımız var. İş yerlerini kapatmak zorunda kalan esnaflarımızı tespit ederek yanlarında olmaya gayret gösterdik. Hazırladığımız gıda paketlerini ve dezenfeksiyon kitlerini süreç boyunca esnaflarımızla buluşturduk.

‘HİLAL KART, İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİN YANINDA’

Dar gelirli vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiğiniz yardım projeleri nelerdir?

Hilal Kart uygulamamız ile binlerce ihtiyaç sahibi ailemize ulaşıyoruz. Veren el alan eli görmeden parolasıyla hemşehrilerimizin kartlarına her ay nakdi yardım yüklüyoruz. Geçtiğimiz ay itibarıyla Hilal Kartlarımıza yatırdığımız miktarda %50’lik bir artış sağladık. Hilal Kart aracılığı ile hemşehrilerimizin marketlerden ve yerel esnafımızdan istedikleri şekilde alışveriş yapmalarını sağlıyoruz. Böylelikle orta ve küçük ölçekli esnaflarımıza da katkı sağlamış oluyoruz.

‘KİMSEYİ AÇ VE AÇIKTA BIRAKMADIK’

Belediye aşevimizde her gün sabahın erken saatlerinde gerçekleştirdiğimiz sıcak yemek yardımlarımız devam ediyor. Yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç yüzlerce hemşehrimizin evlerine gün aşırı sıcak yemek ulaştırıyoruz. Hamdolsun bu zor süreçte kimseyi aç ve açıkta bırakmadık. Mübarek ramazan ayı içerisinde tüm mahallelerimizde kurduğumuz sıcak yemek dağıtım noktalarıyla, düzenli olarak dağıttığımız yardım paketleriyle hemşehrilerimizin yanında olmaya gayret gösterdik.

‘İŞSİZLİĞE KARŞI İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ’

Eğitim alanında ve işsizlikle mücadelede yaptığınız çalışmalar nelerdir?

2014 yılında kurduğumuz İstihdam Merkezimiz aracılığıyla iş arayan hemşehrilerimizle işverenleri buluşturmaya devam ediyoruz. Bizim aracılığımızla iş sahibi olan hemşehrilerimizin sayısı 10 bini geçmiş durumdadır.

Bunun dışında açtığımız ücretsiz kurslarla Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan hemşehrilerimizi sertifika sahibi yapıyoruz. Bu belgeler iş bulmalarını kolaylaştırıyor. Ticaret Odası ile birlikte ortaklaşa yürüttüğümüz proje kapsamında kadın girişimcilerimiz için iş yerleri inşa ettik. Hanımefendiler şehir merkezimizde kendilerine ayırdığımız bu dükkânlarda el emeği ürünlerini satarak ev ekonomilerine katkıda bulunuyor.

‘GENÇLER İÇİN EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ’

Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına Etüt Eğitim Merkezi’mizi kurduk. Alanında uzman öğretmenlerimiz öğrencilerimize yıl boyunca LGS ve YKS Sınavlarında destek oluyor, ücretsiz olarak dersler, etütler ve deneme sınavları gerçekleştiriyoruz. Kültür Müdürlüğümüz bünyesinde açtığımız kurslarla birçok farklı dalda hemşehrilerimizi kültür, sanat ve sportif faaliyetlerle buluşturuyoruz. Yaz dönemi itibarıyla açtığımız Yaz Spor Okulumuzda çocuklarımıza farklı branşlarda spor yapma imkânı sağlıyor; Belediye Spor Kulübü altyapımıza genç sporcular yetiştiriyoruz.

Polatlı topraklarında gerçekleşen Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümünde neler yapmayı planlıyorsunuz?

İçerisinde bulunduğumuz 2021 yılında muzaffer Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Melhame-i Kübra’ olarak adlandırdığı Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Şehrimizin tarihsel tanıtımı açısından önemli çalışmalara imza atan Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi’miz aracılığıyla yurdumuzun dört bir yanında birbirinden kapsamlı programlar yapmaya, büyük zaferimizi ecdadın emanetine yakışır şekilde kutlamaya hazırlanıyoruz. İstiklal bayrağımızı 13 Eylül tarihinde bisiklet grupları aracılığıyla şehrimize getirerek; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde Gazi Meclisimizde göndere çekeceğiz.