Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Türk siyasetinin kara mizahı, ihaneti siyaset alanında meşrulaştırmaya çalışan Kemal Kılıçdaroğlu yine boş durmuyor. Geçtiğimiz gün CHP’nin grup toplantısında yine bu profilinden eserler sundu. Zaten kendisi de diyor: “CHP, eski CHP değildir” Atatürk’ün mirası partiyi öyle bir hale getirdi ki “Yeni CHP” bölücü unsurlara sahip çıkınca kimse şaşırmıyor.

CHP’nin grup toplantısını izliyorum. Geçtiğimiz günlerde polisimize tokat atan, Kürdistan naralarıyla yürüyen ortağı HDP’li alçaklara “hamamın namusunu” kurtarmak adına, sırf tribünlere oynamak için birkaç cümle de olsa eleştiri getirir mi diye… Ağzını bıçak açmadı. Bir kelime dahi eleştiri kullanmadı. Hendek-Çukur olaylarında 793 şehidimizi PKK’lı teröristleri “Hendek kazanların ellerinden öpüyorum” sözüyle azmettirerek şehit ettiren terörist Demirtaş’ı serbest bıraktıracağını söyleyen biri için, HDP’lilerin polise tokat atması, Öcalan ve Kürdistan naralarıyla yürümesi hiç dert olur mu?

Zaten terörist Öcalan için “Tüm partiler anlaşırsa ev hapsine göndermek bizim için mesele değil” diyen birinden boşa beklentiye girmemek lazım.

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu’nun sessizliğe gömüleceğini bildiği için saatler önce “Sayın Kılıçdaroğlu, bu vahim manzara karşısında hala çıtın çıkmıyor, bir şey demiyorsun, diyemiyorsun.

Bu sessizliğini neye yoralım? Bu tepkisizliğini nasıl değerlendirelim?

Polise yumruk atan soysuzun yanında mısın? Karşısında mısın? Açıkla da duyalım.

Sözde Kürdistan çığlığı atan namertlere, vahşetin elebaşlarına itiraz edecek misin? Bunu ne zaman yapacaksın? Yoksa sükût ikrardan gelir diyerek zımnen onay mı vereceksin? Haydi konuş da bilelim” çağrısında bulundu.

Ama nafile. Kılıçdaroğlu HD(P)KK’lıları küstürmemek için yine üç maymunu oynadı.

Bu konuya girmediği gibi sanki çok büyük meziyetmiş gibi Adalet yürüyüşünden masallar anlatıyor. Bir de ağlamaklı pozlar veriyor.

Ne yaptın Adalet Yürüyüşünde?

Bu milletin evlatlarını şehit eden alçaklara hizmet eden HDP’lilerle beraber yürüdün. PKK’nın kapatılan gazetesi Özgür Gündem’in yazar ve yöneticileriyle beraber yürüdün. FETÖ’cülerle beraber yürüdün. Ne için ağlıyor numarası yapıyorsun? “Biz polise tokat atan alçak ortaklarına birkaç çift lafın olsun” diyoruz. Sen ise hala PKK’nın sözde gazetecilerini “20’ye yakın gazeteci alıyorsun Diyarbakır’da, topluyorsun, atıyorsun içeriye. Hâlâ içerideler, niye içerideler, hangi gerekçeyle içerdeler?” diye savunuyorsun.

Soyu, kanı, vicdanı, merhameti, ahlakı olan, vatan, bayrak, millet, din sevgisi olan bir adam böyle bir CHP’ye destek verebilir mi? Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarattığı CHP işte böyle bir CHP’dir.

Kemal Kılıçdaroğlu askerimizi, polisimizi öldüren alçaklarla işbirliği içinde ama utanmadan Kuvâyi Milliye masalları anlatıyor.

Ermeni Soykırımcısı, Rumcu, PKK ağıtçısı, terörist Demirtaş’ın kadeh arkadaşı, Atatürk düşmanı, İslam düşmanı ateist Canan Kaftancıoğlu bile dün “CHP hukuk bürolarında değil Kuvayi Milliye ruhuyla savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir” twiti atmış… Hem ihanet ediyorlar hem de Türk milletiyle dalga geçiyorlar. Birileri bunlara Kuvâ-yi Milliye’nin PKK’lı, YPG’li, DHKP-C’li teröristler olmadığını görsellerle anlatmalıdır.

Editör: Haber Merkezi