27. dönem POMEM mülakat sonuçları için gözler Polis Akademisi Başkanlığı'ndan yapılacak açıklamaya çevrildi. Polis olmak isteyen tüm adaylar bilindiği üzere fiziki sınava, KPSS'ye ve mülakat sınavına katılıyorlar. Buralardan aldıkları sonuçlara göre POMEM sonuçları belli oluyor. Bu sınava katılım gösteren adaylar POMEM 27.dönem sonuçları açıklandı mı? diye araştırma yapıyor. İşte Pomem sonuçları hakkında detaylar...

POMEM SONUÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

POMEM PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

POMEM'de puan hesaplama adayın fiziki yeterlilik sınavı puanının yüzde 25’i KPSS puanının yüzde25’i ve mülakat sınavı puanının yüzde 50’sinin toplamından hesaplanmaktadır. 

POMEM 27. DÖNEM SINAV SONUÇLARI NEREDEN AÇIKLANACAK?

27. dönem POMEM sınav sonuçları www.pa.edu.tr adresinden yani Polis Akademisi Başkanlığı’nın resmi internet sayfasından duyurulacak. POMEM sınav sonuçları adaylara posta yoluyla gönderilmeyecek.

POMEM

28. DÖNEM POMEM BAŞVURUSU NE ZAMAN? 

Ağustos ayı içerisinde 27.Dönem POMEM sürecinin tamamlanması bekleniyor. Bu nedenle 27. dönem POMEM sürecinin sona ermesinin ardından 28.Dönem POMEM polis alımları başvurularının da başlaması bekleniyor. 

POMEM MÜLAKATLAR NASIL YAPILIYOR?

Polis olmak isteyenler ilk olarak fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonunca sözlü mülakat sınavına tabi tutuluyor.

Sözlü mülakatlarda ise adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektiriliyor ve kartta çıkan konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre veriliyor. Ayrıca, komisyon üyeleri adaya konu ile ilgili sorular yöneltebiliyor.

Mülakat değerlendirmesinde ise adayın;

Kendisinden istenileni kavrama,
Konu hakkında bilgi düzeyi,
Özgüveni,
Beden dilini kullanma becerisi,
İfade etme yeteneği, olmak üzere beş farklı kritere göre değerlendiriliyor ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılıyor. Bir adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için 100 puan üzerinden en az 70 puan alması gerekir.

Editör: Haber Merkezi