Bursa, İstanbul ve İzmir'de yatırımcılara kendi paralarından veya sonraki katılımcılardan gelen paralarla ödeme yapılan 'Ponzi düzeni' yöntemiyle 73 kişiyi yaklaşık 13 milyon lira dolandırdığı iddia edilen Arzu Mertgil'in Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanmasında sona gelindi. Önceki duruşmalarda 73 müştekiden 13’ü ile uzlaşan fakat uzlaşamadığı 60 müştekiden her biri için 5’er yıl olmak üzere toplamda 300 yıl hapis istenen Ponzi Arzu 240 yıl 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Yargılamanın önceki celselerinde tahliye edilerek ev hapsinde tutulan Ponzi Arzu ve beraberindeki 7 sanık hakkında mütalaasını açıklayan Bursa Cumhuriyet Savcısı, 13 kişiyle uzlaşan Arzu Mertgil'in kalan 60 mağdurdan dolayı 'basit dolandırıcılık' suçundan kişi başına 5'er yıl olmak üzere toplam 300 yıl hapis cezasını talep etti. Ayrıca diğer sanıklar Gökmen Ş. için 22 mağdurdan 110 yıl, Serkan Ç. için 6 mağdurdan 30 yıl, Selçuk T. için 3 mağdurdan 15 yıl hapis cezası istedi. Savcı, Reşat A., Azime K., Barış B. ve Erkan K. hakkında ise beraat talep etti.

Mütalaanın ardından son görülen duruşmada mahkeme heyeti Ponzi Arzu hakkında kararını verdi. 73 kişiyi dolandırdığına kanaat getirilen Ponzi Arzu, 240 yıl 3 ay 10 gün hapis ve 2 milyon 629 bin 440 lira para cezasına çarptırıldı.

Ponzi Arzu hakkında verilen hapis cezası kararının ardından Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerince evinde gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Ponzi Arzu adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine teslim edilecek. (Yeniakit)

Editör: Haber Merkezi