Fenerbahçe bayanlardan sonra erkeklerde de Galatasaray’ı yenerek bir hafta içinde iki derbi zaferi yaşadı. Euroligde de toparlanan sarı lacivertliler, salonu dolduran rakip taraftar baskısına rağmen başta kaptan Melih beş oyuncusunun çift hanelere ulaşmasıyla kazanarak liderliğini korudu. İkinci sıradaki Anadolu Efes, genç oyuncularla sahaya çıkan Afyon Belediye’yi farklı yenerken beşe beş idmanlar kadar zorlanmadı.

Sezonun flaş takımların Bahçeşehir Koleji, Bursaspor’u rahat geçerken yeni transfer Dekker 21, Oğuz 20 sayıyla baş roldeydi. Darüşşafaka da yükselişini sürdüren takımlardan. Yerlilerden iyi katkı alan Daçka, Semt Yalova önünde bu kez Olaseni’nin pota altı üstünlüğü ve 30 sayısıyla güldü. Petkim galibiyete çok yaklaştığı maçta Gaziantep’e uzatmada kaybetti. Gulley’in 29 sayısı can yaktı.

Uzatmaya giden bir başka maçta Crawforsuz Büyükçekmece takım halinde iyi mücadele etti. Lucas 26 sayılık performansı maçı Merkezefendi Belediyesi’ne götürdü. Haftanın maçı Bursa’daydı. Tofaş da Karşıyaka da iyi mücadele etti. Konuk ekipte Taylor’un yanı sıra Berkan ve diğer yerlilerin katkısı farkı yarattı. Son hücumdaki yanlış tercih de Tofaş’a yenilgi getirdi.

Türk Telekom Jefferson’dan mahrum Beşiktaş önünde de hayal kırıklığına uğradı. Düşük skorlu maçta Harrison’u erken kaybeden başkent ekibi, Ercan Osmani ve Egehan’ı durduramadı. Başkent ekibi üç galibiyette kalınca çareyi koç değişikliğinde aradı. 186 maçta 112 galibiyet alan Burak Gören ile iki hafta önce yolunu ayırdı. Normal. Anormal olan 4.5 yıldır hizmet eden bir koçun basketbol bilgisini sorgulayan davranışlar. Geçen sezon istifa eden ama “seni bırakmayız” denilen Gören böyle ayrılığı hak etmedi. Bakalım, Oktay Mahmudi ve Orhun Ene’den olumsuz yanıt alan, Ertuğrul Erdoğan’ın maaşını fazla bulan başkent ekibinde Hendrik Rödl ne yapacak?