Basketbol elit, nezih, kültür ve etik düzeyi yüksek bir spor olarak anılırdı. Ağırlaşan rekabet koşullarının yanı sıra futboldaki virüsün salonlara sirayet etmesiyle istenmeyen görüntüler arttı. Tribün öfkesine, sahadaki itiş kakışa alışmaya çalışırken, oyuncuların üstüne yürüyen, tartışan koçları görmeye başladık. Hal böyleyken en ufak güzel hareket gözümüzü gönlümüzü açar oldu.

Galatasaraylı genç oyuncu Ege Tan Yıldızoğlu gündüz BGL maçında Anadolu Efes’e 34 sayı attı. Akşam A takımla Yalovaspor maçına çıktı. Sarı Kırmızılıların rahat kazandığı karşılaşmada bitime 4 dakika kala koç Ekrem Memnun, Tan’ı oynatmak istedi. Ancak oyun bir türlü durmadı. Memnun, Yalovaspor Koçu Hakan Yavuz’a, “Tan’ı oyuna sokacağım mola alsam ayıp olur mu?” dedi. Yavuz olumlu karşılık verdi. Galatasaray sayı yemedi, mola alınamadı. Deneyimli koç Yavuz, durumu görünce mola alarak genç oyuncunun sahaya girmesini sağladı.

Haftanın sürprizini Beşiktaş yaptı. Karşıyaka’yı kendi sahasında yenen siyah beyazlılarda geçen yılın aksine başrolde yabancılar ve Furkan var. Gaziantep Basket de deplasmanda Tofaş’ı sarstı. Hücum ve savunma en iyi oyununu sergileyen güney ekibi beklemediği kadar farklı kazandı. Bu sonuçtan Tofaş koç Hakan Demir’le yolunu ayırdı. Türk Telekom, uzun süre takip ettiği Bursaspor’u Harrison’un son 12 saniyedeki iki üçlüğüyle 83-82 yendi. Yeni transfer Coleman’la eleştirilen Octavius Ellis iyi görüntü verdi. Euroligde ağır Milano mağlubiyetinden sonra Fenerbahçe Merkezefendi önünde ikinci yarı kendine geldi. Liderliği kaptı. Kaptan Melih gene başroldeydi.

Anadolu Efes, Büyükçekmece’yi yerli ağırlıklı kadroyla rahat yendi. Avrupa’da dolu dizgin giden Bahçeşehir Koleji ligde teklemeye devam etti. Daçka 66-68 kazanırken Doğuş ve Caupain’den 39 sayı geldi. Afyon Belediye, sıkıntı yaşayan Petkim’i farklı yenerken, yabancılara Ayberk 18 sayılık destek verdi.