Basketbol Süper Ligi’nde son haftaya geldik. Anadolu Efes’in liderliği, Fenerbahçe ile Karşıyaka’nın ikinci ve üçüncülükleri kesin. Dördüncü sıra için, Petkim’i yenen Türk Telekom, hafta içinde Büyükçekmece’yi Alperen’in kariyer rekoru 31 sayısıyla geçen Beşiktaş ve Tofaş yarışta. Ankara’da Türk Telekom-Tofaş maçı var. Bursa ekibi kazanırsa dördüncülüğü dolayısıyla play off’ta saha avantajını elde edecek. Türk Telekom’un dördüncülüğü için Tofaş’ı 15 farkla yenmesi, Beşiktaş’ın, kalan iki maçta puan kaybetmesi gerek. Beşiktaş iki maçı kazanırsa, Telekom da Tofaş’ı yenerse sonucu üçlü averaj belirleyecek. O zaman da gülen Beşiktaş olacak.

Play off için yedi takım belli. 8’inci Gazinantep Basketbol ya da Afyon Belediye olacak. Gaziantep’in iki maçı var. Bir puan önde ama iki galibiyet yetmiyor. Üç maçı kalan Afyon’un da puan kaybetmesi gerekiyor. Gaziantep, Büyükçekmece ve Bahçeşehir Koleji’yle oynayacak. Afyon Belediye, küme düşen Ormanspor, dördüncülük savaşı veren Beşiktaş ve ligde kalma derdindeki LH Fethiye ile karşılaşacak. Varın çıkın işin içinden.

Ormanspor, Galatasaray’ın kazanmasıyla düşen ilk takım oldu. Sarı Kırmızılılar, play off şansı bu maça bağlı Bursaspor’u ummadığı kadar rahat geçerek, her yönüyle kötü geçirdiği sezonda lige kaldı. Maçta Galatasaray’ın 27/33, Bursaspor’un sadece 2/2 serbest atış kullanmasıyla ilgili tuhaf durum, maçtaki dengeyi bozdu.

Bir maç kazansa kurtulacak Petkim, tüm sezonu Bahçeşehir ile oynayacağı son maça sıkıştırdı. Petkim yenilir, umudu süren LH Fethiye, Afyon Belediyeyi yenerse, ikili averajla düşen Petkim olacak.