Dört maçın sonucunun son topta belli olmasıyla büyük bir heyecan ile başlayan Basketbol Süper liginde ikinci haftada bireysel performanslar öne çıktı.

Açılış maçında Merkez Efendi önünde tek farkla kazanabilen Anadolu Efes, Real Madrid mağlubiyetinin ardından Beşiktaş’a patladı. Geçen sene örnek proje olarak görülen ve gençlerle yarı final oynayan Beşiktaş, Şehmuz, Alperen ve Blackmon’u kaybettikten sonra adeta eskiye döndü.

İlk kez Avrupa gören genç yabancılarla geçen yılı çok arayacak gibi.

Fenerbahçe, Petkim karşısında da zorlandı, ancak ikide iki yaptı. Karşıyaka sahasında Bahçeşehir Koleji’ni 41 sayı atan Colson’la geçebildi. Tofaş da Büyükçekmece önünde Cook’un 36 sayısı, 15 sayıyla destek veren Muhsin ile benzer durum yaşadı. Uzatmaya giden maçta Darüşşafaka Galatasaray’ı yenerken, Doğuş, 22 sayı 5 ribaund, 8 asistle öne çıktı. Sinan 14 sayı ve deneyimle fark yaratan faktördü. Galatasaray, geçen yıldan iyi. Onlar ve Türk basketbolu adına Beşiktaş’tan alınan Sadık’ın performansı umut verici. 22 sayıyla oynayan genç oyuncu bu sezonun flaş yerlilerinden olacak gibi.

İlk maçta Tofaş’a son topta kaybeden Türk Telekom, Afyon deplasmanında ilk periyottan sonra toparlandı. Can ve Dorukhan’ın yabancılara ciddi desteğiyle kazandı. Semt 77 Yalova, Gaziantep Basketbol önünde adeta intihar etti.

20 sayı öne geçtiği maçı son anda kaybederken, verdiği 28 hücum ribaundu başına bela oldu. Haftanın en çekişmeli maçında ligin yeni takımı Merkez Efendi, Frutti Exstra Bursaspor’u 74 - 71 yenerek galibiyetle tanıştı.