Kovid vakaları her yerde olduğu gibi salonlarda tekrar boy göstermeye başladı. Hem Avrupa’dan hem ligimizden birbiri ardına olumsuz haberler, ertelemeler geliyor. Bir süredir hiçbir şey yokmuş gibi yaşıyoruz. Ayrıntılı sağlık protokolüne rağmen, yedek sıralarında maske takmayanları görüyoruz. Maçlar seyircili oynanıyor diye seviniyoruz. Sonra, tribünlerde sarmaş dolaş, maskesiz, dip dibe olanları görünce ürküyoruz. Daha da kötüsü müdahale eden de yok. Çok hızlı yayılan varyantlara kafa tutuyoruz adeta. Böyle giderse ya salonlara giremeyeceğiz ya izleyecek maç bulamayacağız. Kolayına kaçarız yine, beyaz sezon ilan ederiz olur biter!

Ligde haftanın sürprizini Gaziantep yaptı. Bir ileri iki geri giden Anadolu Efes’i deplasmanda yendi. Beaboua dışında etkili olamayan Anadolu Efes, rakibinin inatçı oyununa çare bulamadı. Micic olmadan kilidi açamadı. Konuk ekip, Peteson ve Kaba ile rakibine kafa tuttu. Sakatlıktan dönen Doyle’un 32 sayısı maçtaki dengeyi değiştirdi. Galatasaray, deplasmanda Tofaş’ı yabancılarıyla geçti. Purcel, eski takımına 22 sayı atarak ön plana çıktı. Fenerbahçe, Türk Telekom deplasmanında işi baştan sıkı tuttu. De Colo ve Vesely’nin yokluğuna, Şehmuz’un kenarda oturmasına, Telekom’un ikinci yarı geri dönüş çabasına rağmen rahat kazandı. Keyif vermeyen oyuna rağmen başa baş geçen ve uzatmaya giden maçta Darüşşafaka, Doğuş ve Olaseni ile Beşiktaş’ı yendi. Siyah beyazlılarda, Kenan’ın 20 sayı, 9 ribaundluk performansına yazık oldu. Bursaspor, gençlerle oynayan Afyon’u 108-55 yendi. Bahçeşehir Koleji, kadro farkıyla Yalova’yı 33 asistle zorlanmadan farklı geçti. Yalova’da sayıların çoğunu yerliler attı. Geçen hafta Yalova’yı yenerek umutlanan Petkim, evinde Merkezefendi’ye 35-20’lik son periyot skoru ile teslim oldu. Takım dipte kalırken, koç Can Sevim yerinden oldu.

Fenerbahçe, Anadolu Efes, Karşıyaka, Gaziantep, Darüşşafaka, Bahçeşehir ve Galatasaray’ın ardından Türkiye Kupası’na katılacak son takım bu hafta netleşecek. 8’inci takım, ya Beşiktaş ya da büyük mucize gerçekleşirse Tofaş olacak.