Basketbolda, ligin üçte ikisine yakın bölümü sona erdi. Takımlar kabataslak üçeayrıldı. Yenilgisiz lider Anadolu Efes, Karşıyaka ve Fenerbahçe’nin playoff dışı kalma ihtimali yok gibi. Türk Telekom, Afyon Belediye, Tofaş, Beşiktaş, Gaziantep Basketbol ve dokuzuncu Darüşşafakaplayoff için iki galibiyet farkla mücadele ediyor. Son dokuz haftada kalan beş takım arasında yeralmaya çalışacaklar. Benzer farkla sıralanan Bursaspor, Büyükçekmece, Galatasaray, Bahçeşehir Koleji, Petkim, Ormanspor ve Lokman Hekim Fethiye de kümede kalma savaşı verecek.

Geride kalan haftada Anadolu Efes, Bahçeşehir Koleji’ni çok rahat geçti. Sezona iddialı başlayan Bahçeşehir Koleji, koç değişimi yeni transferlere rağmen hedeflediği playoffyerine ligde kalma potasına girdi. Euroligde tırmanışa geçen Fenerbahçe, sürpriz yenilgilerden birini daha aldı. Yoğun tempo nedeniyle ligde rotasyonlu kadroyla oynayan Sarı Lacivertliler, Avrupa’ya odaklanırken ligi zaman zaman unutuyor. Gaziantep Basketbola uzatmada yenilerek, ikinci Karşıyaka’nın iki puan gerisine düştü. Guduriç ve Pierre’in sakatlanması da cabası oldu.

Anadolu Efes’e kaybettikten sonra 11 haftadır galip gelen Karşıyaka kulüp rekorunu kırdı. Ligin Anadolu Efes’ten sonra en istikrarlı takımı için Ufuk Sarıca ile bir başka güzel demiştik. Yeşil Kırmızılılar, Tofaş’ı yine makine düzeninde, aksamadan oynayarak farklı yendi.

Avrupa’da ışıldayan ligde zaman zaman tökezleyen Türk Telekom, Büyükçekmece’yi yenip dördüncülüğü korudu. Ancak ligin sürpriz ekibi Afyon Belediye’nin nefesi de ensesinde. Afyon ekibi uzunların pasif kaldığı maçta Macura’nın yükselen performansı ve üçlük farkıyla Darüşşafaka’yı geçerek takibi sürdürdü. Avrupa’ya kılpayı veda eden, son bir haftada beş maç oynayan Beşiktaş, Ormanspor’u ikinci yarıdaki mükemmel oyunuyla geçti. Alperen ve Şehmuz birer atış kaçırdıklarımaçta, toplam 45 sayı buldu.

Shayok transferi ile kabuk değiştiren Bursaspor, Petkim’i Birkan’ın üçlük katkısıyla yenerek ligde kalma yolunda adım attı. Son sekiz maçın 7’sini kaybeden İzmir ekibi, işiniçok zora soktu. Alt sıraları ilgilendiren maçta Galatasaray, hakem kararlarının öne çıktığı maçta LH Fethiye’yi son çeyrekte geçti. Bu hafta Ormanspor ile karşılaşacak LH Fethiye’nin, maçı kaybetmesi halinde lige tutunması zorlaşacak.