Basketbol Süper Ligi’nde enteresan bir haftayı geride bıraktık. Haftanın olayı Karşıyaka’nın covide yakalanmasıydı. Şimdiye kadar tek tük virüse rastlandı ligde. Bu farklıydı. İspanya’daki Bilbao maçında Morgan’da çıkan virüs neredeyse tüm takıma bulaştı. Karşıyaka-Bahçeşehir Koleji maçı pozitif test sayısı altıdan fazla olduğu için süper ligde ertelenen ilk maç ve en büyük alarm oldu.

Orhun Ene’nin Tofaş’tan ayrılmasıyla başlayan yaprak dökümü devam ediyor. Beşiktaş altınca yenilgide Burak Bıyıktay’ı göndermişti. Oysa Siyah Beyazlı gençler Bıyıktay’la galibiyetlere çok yaklaşmıştı. Yönetim dayanamadı. Beşiktaş, yardımcı antrenörle çıktığı maçta Gaziantep Basketbola karşı ilk galibiyetini aldı. Üstelik Şehmuz ve Ercan’ın yokluğunda. Galatasaray krizden çıkamadı. Tofaş, üç hafta sonra galip gelirken, Sarı Kırmızılıların potasında 19 hücum ribaunduyla cirit attı. Galatasaray direndi. Kilpatrick, Berkan’ı durduramadı. Yenilgi sonrası koç Ertuğrul Erdoğan’la yollar ayrıldı. Anlaşılan o ki ayrılık tatlı olmadı.

Türk Telekom, Bursaspor’u son saniyede 108-107 yendi. Ev sahibi takımda Kadji 34, Munford 31, Oğuz 13 attı. Türk Telekom’da 36 atan Wiltjer’e eşlik eden çoktu. Fenerbahçe Darüşşafaka’yı son çeyrekte geçebildi. Sonucu serbest atışlardaki fark ve Brown belirledi. Üç haftadır kazanan Ormanspor, sahasında 90 attı, 106 yedi Petkim’e kaybetti. Ege 18 sayı, 10 ribaund 3 asistle sahanın yıldızıydı. Afyon, B.Çekmece’ye karşı zorlandı. Cruz, Macura ve Egemen galibiyete yetti. Anadolu Efes L.H. Fethiye Bel. önünde son bölümde güldü. Galibiyeti Simon’un 42 sayı, 6 ribaund, 5 asisti getirdi.