Beşiktaş, Süper Ligde iç saha sıralamasının lideri olup deplasmanlarda tehlike hattında yer alan takımı Gaziantep FK’yı ağırladı. Her iki takımın da önemli eksikleri vardı. Konuk takım bu anlamda rakibine oranla biraz daha şanssızdı.

Beşiktaş teknik sorumluluğundan, teknik direktörlüğüne geçiş imzasını bir gün önce atan Önder Karaveli, son maçların aksine seçenekli bir kadroyla sahaya çıktı. Çiçeği burnunda hoca, Kayserispor maçında tutan Güven-Batshuayi ikilisinin arkasında 17’lik yeni yıldız Emirhan’ı sahaya sürdü. Pjanic, Ghezzal gibi yönetici, yönlendirici, yetenekli ayakları, Souza ile destekleyip orta sahaya sahip çıkmayı planladı. Savunmanın ortasındaki boşluğu da nöbetçi-joker Necip ile doldurdu.

Deplasmanlarda karnesi çok zayıf olan Gaziantep FK’de teknik direktör Erol Bulut, savunma öncelikli bir takımla sahadaydı. Geri yaslanıp, kanatlardan hızlı çıkarak etkili olmayı planlamıştı. Konuk takımın, topu kapmak için acelesiz, oyunu sakinleştiren yavaşlığı, ev sahibinin bir türlü vitesi yükseltememesi durağan ve duran toplara kalan bir oyuna neden oldu.

İkinci yarının başında onbeş dakika daha bekleyen Karaveli, gençleri kenara alıp, abileri işleri düzeltmesi için oyuna aldı. Ustaların girmesiyle tempo biraz arttı. Artan tempoyla birlikte gol de geldi. Sonrasında öne çıkan konuk takım zaman zaman Beşiktaş’ı zora soktu. Ancak, başta kaleci Ersin ve savunma dikkatli davrandı. Ve siyah beyazlılar, ‘yürüyerek’ üç puanın sahibi oldu.