Önce şunu belirtelim… Allah futbolcuların yardımcısı olsun. Çünkü taraftarlar olmadan çıkıp, oynamak, mücadele etmek hiç de kolay değil. Boş tribünler onların da motivasyonunu alıp götürüyor. Seyircisiz futbol, yavan, tatsız-tuzsuz, heyecansız.

Şu “Koronavirüs” belasından biran önce kurtulalım da futbolumuza geri dönelim. O heyecanı, o coşkuyu yeniden hem biz hissedelim, hem de futbolcular.

Dünkü maç da gösterdi ki, Fenerbahçe’de değişen bir şey yok. Ne hoca değişikliği, ne kaptan Emre’nin, yarım hocalıktan, sahaya futbolcu olarak dönmesi, ne de Rodrigues’in sakatlıktan kurtulması Sarı Lacivertli takıma pozitif yönde bir katkı sağlamamış. Tıpkı eski günlerdeki gibi bir görüntü verdi Fenerbahçe. Stoperlerin birbirleri ile paslaşması, orta sahaya topu aktarması, orta sahanın yeniden stoperlere dönmesi ve onların da kaleciye geri pası, hepsi bu. Yani “Al gülüm-ver gülüm” futbolu. Araya kaçan yok, şut çeken yok, orta yapan yok, ver-kaç yok. Tabi tüm bunların sonucunda gol pozisyonu da hiç yok.

İstediğin kadar topa sahip ol, oynama yüzden yüksek olsun. Elin adamı bol bol pozisyon bulur, üstelik gol de atar. Fenerbahçe’de sorunlar çığ gibi ve her geçen gün büyüyerek gidiyor. Stoperler sorun, sol-sağ bek sorun, sağ açık sorun, orta saha sorun, sol açık sorun. Kaptan Emre sakat, kurtulamıyor ağrılardan, çırpınıyor olmuyor. Belli ki, futbolcu arkadaşlarından istediklerini en başta kendisi yapamıyor. Yazık şu Vedat Muriqui’e. Adam bekliyor, top alamıyor, rakip defansla boğuşuyor, orta sahaya gelip top alıyor. Bu arada bildiklerini de unutuyor Kosovalı futbolcu. Böyle giderse, yani Fenerbahçe’de kalırsa, erir gider. Tavsiyemiz, hemen satılsın, para kazanılsın. Çünkü bu takımda bu kadro ile hiçbir şey yapamaz, kaybolur gider. Bir diğer ayıp da, koskoca Fenerbahçe’nin ilk pozisyonunu maçın 61. dakikasında Tolga’nın kafa vuruşu ile bulması. Elinizde Vedat olacak, Rodrigues olacak, sert ve isabetli şutlar çeken Deniz Türüç ve Mehmet Ekici olacak ve siz koskoca 60 dakikayı pozisyonsuz geçireceksiniz. Hatta rakip 9 kişi kaldığında ve siz çift santraforla oynarken bile sadece Rodrigues’in pozisyonuna saç-baş yolacaksınız. Yazık….

Şu göründü ki, artık kesinlikle Fenerbahçe için ligde ne şampiyonluk hedefi olabilir, ne de Avrupa Kupası. Çünkü siz puanları kaybederken, üstünüzdekilerin zirveyi bırakmaya niyeti hiç yok. Tek umut kupa orada da iş kolay değil. Bu kadro ve bu oyunla turu geçmek de zor görünüyor.