1965 yılında Samsun’da dünyaya gelen Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter, öğnenim hayatını Samsun’da tamamlarken, çalışma hayatını da aynı ilde devam etmiştir. Haberimizde, İkinci Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Ahmet Tevfik Sünter’e dair bilgileri bir araya getirdik. İşte detaylar…

PROF. DR. AHMET TEVFİK SÜNTER KİMDİR?

1965 yılında Samsun’da hayata gözlerini açan Ahmet Tevfik Sünter, 1989 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Doktorasını 1998 senesinde aynı üniversitede tamamladı. Yrd. Doçentliğini 2000 senesinde Doçentliğini 2008 senesinde Profesör unvanını ise 2014 senesinde aldı. Anne-çocuk sağlığı ve epidemiyoloji alanlarına ilgi duyan Sünter, 29 Nisan 2018’de Dr. Murat Erkan ile girdiği Samsun Tabip Odası Başkanlığı seçiminde bir adım geride kalarak, seçimi kaybetti.

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin koca tarafından kurulan ve koronavirüsle etkin mücadelede önemli yer tutan bilim kuruluna davet edildi.

İKİNCİ BİLİM KURULUNUN AMACI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm dünya gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüsle mücadele kapsamında ilk kurulun ardından İkinci Bilim Kurulu’nu da mücadeleye dahil etti. Bakan Koca, önceki açıklamalarında ikinci bir kurulun daha kurulacağının sinyallerini vermişti.

İkinci Bilim Kurulu kurulma amacını açıklayan Bakan Koca, kurul üyelerinin uzmanlık alanları doğrultusunda, Kovid-19 salgınının toplum üzerindeki, sosyolojik, psikolojik, din sosyolojisi ve istatistiki bakımdan değerlendirilmesi ve çalışılması olduğunu belirtti.

İKİNCİ BİLİM KURULU ÜYELERİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk

İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Özer

Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay

Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan

Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş

Sağlık Bakanlığı Sağlık Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan

 

Editör: Haber Merkezi