1973 yılında dünyaya gelen Prof. Dr. Ali Özer, Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Meslek hayatı boyunca başarılı projeleri yöneten Ali Özer’in ismi son günlerde İkinci Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi seçilmesi ile gündeme geldi…

PROF DR ALİ ÖZER KİMDİR? 

1973 yılında dünyaya gelen Ali Özer, 1991 yılından Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmış ve 1997 yılında aynı üniversiteden mezun olmuştur. Uzmanlık tezini Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Bölümünde yapan Özer, tez konusu olarak “Kayseri il merkezinde çalışan hekimlerin hasta hakları konusundaki bilgi tutum ve davranışları” üzerine olmuştur. 2012 yılından İnönü Üniversite Tıp Fakültesinde doçent olan Özer, aynı üniversite de 2016 yılında ise profesör olmuştur. 
Şimdilerde ise ismi bilim kurulu listesinde olması ile gündemden düşmüyor. 

İKİNCİ BİLİM KURULUNUN AMACI

Toplumu koronavirüs noktasından sağlıklı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için oluşturulan bilim kuruluna bir yenisinin daha eklendiği ilan edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın daha önce yaptığı açıklamalarda ikinci bir bilim kurulunun oluşturulacağı yönünde oldu. İkinci bilim kurulunda amaç koronavirüsün toplum üzerinde psikolojik, sosyolojik, istatistiki ve din sosyolojisi boyutu ile ilgilenecek olmasıdır. Halk Sağlığı uzmanlarından oluşturulan kurulun önümüzdeki günlerde toplumu nasıl bilgilendireceği merakla bekleniyor.

İKİNCİ BİLİM KURULU ÜYELERİ

İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Özer

Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk

Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter 

Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Pınar Okyay

Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter 

Sağlık Bakanlığı Sağlık Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan

 

Editör: Haber Merkezi