Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi’nde tamamlayan Prof. Dr. Aydın Yılmaz, meslek hayatı boyunca pek çok sağlık kuruluşunda üst düzey görevlerde yer aldı. Peki, Prof. Dr. Aydın Yılmaz kimdir? İşte, Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Aydın Yılmaz’ın uzmanlık alanı ve diğer detaylar…

PROF. DR. AYDIN YILMAZ KİMDİR?

Aydın Yılmaz, 27 Kasım 1973 yılında dünyaya geldi. Lise eğitimini tamamlayan Yılmaz, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. Buradan 1997 yılında mezun olan bilim insanı, Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz üzerine doktora yaptı. 2012 yılında bu hastanede Doçent unvanını aldı. 

Prof. Dr. Yılmaz, 1998-2003 yılları arasında Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde araştırma görevlisi olarak görev yaptı. 2003-2004 yılları arasında bu hastanenin Acil Servisinde görev yaptı. 

2004-2005 yılları arasında vatani görevini yaptığı Gümüşsuyu Asker Hastanesinde tabib asteğmen olarak bulundu. Askerlik hizmetini bitirince Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki görevine devam etti. 

Sağlık Bakanlığı tarafından 2006 yılında Ardahan Hastanesine atanan Yılmaz, 2007 yılında Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesin Başhekim Yardımcılığı görevine getirildi. Bu görevde 2014 yılına kadar kalan Yılmaz, 2014-2016 yılları arasında Türkiye Solunum Araştırma Derneği (TÜSAD) üyesi oldu. 

Prof. Dr. Yılmaz, 27 Haziran 2013 tarihinde Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Girişimsel Pulmonoloji Kliniğini kurdu. 2017 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesine Doçent olarak atandı. 2018 yılında aynı üniversitede Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi oldu. 

Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Koronavirüs Bilim Kurulu Üyeliğine getirine Prof. Dr. Aydın Yılmaz, buradaki görevini başarıyla devam ettirmektedir. 
 

 

Editör: Haber Merkezi