Halk sağlığı alanında eğitim alan ve pek çok görevi başarıyla yürüten Prof. Dr. Deniz Çalışkan, koronavirüsle mücadelede etkin rol oynayan ikinci bilim kurulu üyeleri arasında yer alıyor. Peki, Prof. Dr. Deniz Çalışkan kimdir? Eğitim hayatı, üstlendiği görevler ve uzmanlık alanına dair bilgiler haberimizde…

İKİNCİ BİLİM KURULU ÜYESİ PROF. DR. DENİZ ÇALIŞKAN KİMDİR?

Prof. Dr. Deniz Çalışkan, 1969 yılında doğmuş ve 1985-1991 yılları arasında lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı bölümünde 1991-1995 yılları arasında araştırma görevlisi olarak çalışan Deniz Çalışkan, Halk Sağlığı Anabilim Dalında uzmanlık eğitimini 1995-1999 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapmıştır.
Yardımcı Doçent olarak 1999-2008 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağılığı Anabilim Dalında görev yapan Deniz Çalışkan, 2008-2014 yılları arasında aynı yerde Doçent olarak görev yapmış ve 2014 yılında Profesör olmuştur.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 6 Nisan tarihinde açıklanan İkinci Koronavirüs Bilim Kuruluna davet edilmiştir.

İKİNCİ BİLİM KURULU ÜYELERİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünya genelinde hızla yayılmaya devam eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında tarafından yeni bir bilim kurulu oluşturulacağı haberini verdi. Salgına psikolojik, sosyolojik, din sosyolojisi ve istatistiki konulardan yaklaşmasının ve çalışmalarını bu alanlarda yürütmesinin amaçlandığı yeni bilim kurulunda 7 profesör görev alacak.

İkinci koronavirüs Bilim kurulunda:

Prof. Dr. Deniz Çalışkan

Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Selma Metintaş  

Sağlık Bakanlığı Sağlık Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan,

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Pınar Okyay,

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztür,

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Özer de yer alıyor.

 

Editör: Haber Merkezi