Halk sağlığı alanında eğitim alan ve pek çok görevi başarıyla sonuçlandıran Prof. Dr. Pınar Okyay, koronavirüsle mücadelede etkin rol oynayan İkinci Bilim Kurulu üyeleri arasında yer alıyor. Peki, Prof. Dr. Pınar Okyay kimdir? Eğitim hayatı, üstlendiği görevler ve uzmanlık alanına dair tüm bilgiler sayfamızda…

PROF. DR. PINAR OKYAY KİMDİR?

1983 Bornova Anadolu Lisesi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 1989 mezunu olan Prof. Dr. Pınar Okyay, Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Halk Sağlığı Anabilim Dalında 1993-1998 tarihleri arasında eğitimi alarak, Halk Sağlığı Doktoru unvanını elde etmiştir.

Mezuniyet sonrası 10 yıl boyunca Bornova Sağlık Grup Başkanlığında, İzmir ve Manisa Sağlık Ocaklarında ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğünde çalıştıktan sonra, 2000 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalına öğretim görevlisi olarak adım atmıştır. Bir yıl sonra yardımcı doçent, 2006 yılında doçent ve 2011 yılında da profesörlük yapmıştır.

Bornova Sağlık Grup Başkanlığında başkan yardımcısı olarak eğitim ve istatistik sorumlusu olarak görev almıştır.  1995-1996 Eğitim-Öğretim Yılı I. Döneminde Sağlık Bakanlığı İzmir 70. Yıl Sağlık Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Tıbbi İstatistik ve Bilgisayar Bölümü'ne “Örnekleme” 3 saat/hafta ve “Sağlık alanına özel ölçütler” haftada 4 saat olmak üzere öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Sağlık Bakanlığı bursu 1997 yılında ile London School of Hygiene and Tropical Medicine'nde üç ay boyunca Epidemiyoloji ve Biyoistatistik dersleri almıştır. 1998 yılında İzmir İl Sağlık Müdürlüğü İstatistik Şube Müdürlüğüne, 1999 senesinde de İzmir İl Kalite Güvence Koordinatörlüğü görevlerinde yer almıştır. Kalite Güvence Koordinatörlüğü döneminde, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ilk kez TSE ISO 9000 belgesini almıştır.

UZMANLIK ALANI

Prof. Dr. Pınar Okyay'ın araştırma alanı: Sağlık Bilimleri Temel Alanı-Halk Sağlığı

Prof. Dr. Yönetim Kurulu Üyeliği Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi

2005-2011: Yönetim Kurulu Üyeliği Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

2006-2011: Başhekim Yardımcısı Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Ve Sağlık Fakülte Bilimleri Araştırma Ve Uygulama Merkez

2016-2018: Sağlık Kurulu Başkanı Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Ve Sağlık Bilimleri Araştırma Ve Uygulama Merkezi

ÖZEL HAYATI

Pınar Okyay evli ve iki çocuk sahibidir. Hobileri arasında yurt içi ve yurt dışı gezileri yapmak ve sonrasında da gezi notları yazmak vardır. Biyografi, otobiyografi kitapları ile şiir kitapları okumayı seven Okyay, bir gün kitap yazmayı da hayal etmektedir

 

Editör: Haber Merkezi